RL: Radnički rastužio Primorac, presudio Nikola Lukić

Foto VK Radnički Kragujevac

Vaterpolisti Radničkog uspeli su da pobede ekipu Primorca iz Kotora u trećem kolu Regionalne lige sa 11:9 (2:0, 3:5, 1:2, 5:2), imaju devet, Primorac je bez bodova, a Kotorani imaju za čim da žale jer su imali gotovo pa dobijen meč, ali…

Golove za Radnički, postigli su: Nikola Lukić pet, Marko Radulović tri, Nemanja Vico, Miloš Ćuk i Filip Janković po jedan. Golove za Primorac, postigli su: Vuk Drašković tri, Đorđije Stanojević dva, Marko Mršić, Marko Gopčević, Petar Vujošević i Marko Milić po jedan.

Radnički je bolje otvorio meč. Odbrana je bila neprobojna, a Nemanja Vico i Filip Janković su doneli Kragujevčanima prednost od 2:0. Usledio je jak odgovor Kotorana, pa je na semaforu posle druge deonice pisalo – 5:5. Mrežu Radničkog, pogađali su Marko Mršić, Đorđije Stanojević, Petar Vujošević i Vuk Drašković dva puta. S druge strane, strelci za Radnički, bili su Nenad Lukić i Marko Radulović dva puta.

Tokom trećeg kvartala, Pirmorac je bio bolji rival, pa je u režiji Vuka Draškovića i Đorđija Stanojevića uoči poslednje deonice vodio sa 7:6. Odličnu odboranu Kotorana i odličnog golmana, Aleksandra Kralja, uspeo je da nadmudri jedino Miloš Ćuk.

Foto: VK Primorac

U poslednjoj deonici, usledio je rat nerava i velika borba za svaku loptu, za svaki pedalj bazena. Nikola Lukić je doneo izjednačenje – 7:7, ali je već u sledećem napadu Marko Gopčević pogodio za 8:7. Marko Radulović je bio precizan za 8:8.

Marko Radulović je zatresao mrežu Radničkog za 9:8, a izabranici Uroša Stevanovića bezuspešno pokušavali da stignu do izjednačenja. Posle nekoliko sjajnih intervencija Kralja, Filip Gardašević nije iskoristio peterac za plus dva. Kazna je stigla u vidu gola Nikole Lukića na 90 sekundi pre kraja. Primorac nije iskoristio napad, a Nikola Lukić je sa igračem više pogodio za 11:10. Primorac je imao poslednji napad, dva šuta nisu završila u mreži rivala, pa je Nikola Lukić prosledio loptu u prazan gol za konačnih 11:9.

FOTO: KVK Radnički

U narednom kolu, Radnički će odmeriti snage sa ekipom Juga iz Dubrovnika, a obe ekipe su učesnice grupne faze Lige šampiona, koju možete da pratite na kanalima Sport Kluba. S druge strane, Primorac očekuje duel sa ekipom Crvene zvezde.

Komentari

Vaš komentar