RL: Šabac lako slavio protiv Mornara

FOTO: Slobodan Sandić

Šabac je stigao do prve pobede u Regionalnoj ligi. Posle poraza od Mladosti iz Zagreba, Novog Beograda i Jadrana iz Splita, Šapčani su na turniru u Zagrebu opravdali ulogu favorita protiv Mornara iz Splita – 13:4 (5:0, 0:2, 4:0, 4:2), pa sada obe ekipe imaju po tri boda.

Golove za Šabac, postigli su: Nebojša Toholj i Petar Stanić po tri, Kristijan Šulc i Ognjen Stojanović po dva, Nikita Krug, Andrej Barać po jedan. Golove za Mornar, postigli su: Josip Bušelić dva, Duje Budiša i Marin Čimbelić jedan.

Šapčani su kontrolisali dešavanja u bazenu. Odigrali su izuzetno agresivno i kvalitetno u prvom kvartalu, pa su u režiji Ognjena Stojanovića, Nikite Kruga, Petra Stanića, Nebojše Toholja i Andreja Baraća pobegli na 5:0.

Iako je ostalo mnogo do kraja utakmice, bilo je jasno da objektivno kvalitetnija ekipa iz Šapca sigurnim zaveslajima ide ka pobedi. Do kraja meča, Mornar je smanjio na 2:5, Šabac ponovo pobegao na 9:3, a zatim mirno stigao do pobede.

VK Šabac

U narednoj, a ujedno i poslednjoj rundi na turniru u Zagrebu, Šabac će odmeriti snage sa ekipom Solarisa, dok će Mornar igrati protiv Novog Beograda. Podsećanja radi, Šapčani će odmah po završetku turnira u Zagrebu, misli usmeriti ka dvomeču koji ih očekuje u osmini finala LEN Evrokupa, protiv Barselone, koja je velike favorit na papiru, ali….

Komentari

Vaš komentar