RL: Zvezda od 1:4 do 9:6 protiv Primorca

VK Crvena zvezda/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Crvene zvezde uspeli su posle lošeg početka utakmica, da stignu do egala, zatim su odlično odigrali poslednju deonicu, pa su slavili u četvrtom kolu Regionalne lige protiv Primorca iz Kotora sa 9:6 (1:1, 2:3, 2:1, 4:1). Zvezda ima devet, a Primorac je bez bodova.

Golove za Zvezdu, postigli su: Ivan Basara, Dušan Vasić, Dušan Marković i Veljko Tabkosić po dva, Miloš Vukićević jedan. Golove za Primorac, postigli su: Petar Vujošević, Filip Gardašević, Bojan Paunović, Marko Gopčević, Marko Mršić i Vuk Drašković.

Izabranici Dejana Savića, vaterpolisti Zvezde, poveli su golom Dušana Vasića, a zatim je usledila kanonada Kotorona, koji su sopstvenim greškama omogućili Radničkom da slavi u trećoj rundi sa 11:9.

Bojan Paunović, Filip Gardašević, Petar Vujošević i Marko Gopčević su režirali seriju od 4:0, koju je prekinuo Veljko Tankosić, a Dušan Marković je u završnici druge deonice uspeo da vrati Zvezdu u meč – 3:4. Problem za Zvezdu je bila činjenica da je Gavril Subotić zbog povrede morao da napusti bazen.

VK Crvena zvezda/S. Sandić

U trećem kvartalu, Dušan Marković je ponovo uspeo da zatrese mrežu Kotorana za 4:4, koji su posle pomenute kanonade imali velikih problema sa realizacijom. Marko Mršić je bio precizan za 5:4. Usledila je serija grešaka na obe strane, a u samoj završnici ovog perioda igre, Dušan Vasić je doneo izjednačenje Crvenoj zvezdi.

Usledila je poslednja deonica, Ivana Basara je pogodio za 6:5, a izjednačenje Primorcu doneo je Vuk Drašković, Zvezda je serijom 3:0 u režiji Ivana Basare, Miloša Vukićevića i Veljka Tankosića pobegla na 9:6, a u tom momentu je pitanje pobednika i rešeno.

Primorac
Foto: VK Primorac

U narednoj, a ujedno i poslednjoj rundi na turniru u Beogradu, Crvena zvezda će odmeriti snage sa ekipom Juga iz Dubrovnika, dok će Primorac igrati protiv Partizana.

Podsećanja radi, odmah posle turnira Regionalne lige, Partizan, Zvezda i Primorac se okreću duelima u osmini finala LEN Evrokupa. Zvezda igra protiv Vašaša, Partizan protiv Panioniosa, a Primorac protiv Turkoana.

Komentari

Vaš komentar