Savić poveo podmlađeni sastav na megdan Slovačkoj

Podeli:
Dejan Savić
Guliver Image / XiaxYifang

Vaterpolisti Srbije u ponedeljak su otputovali u Bratislavu, gde ih u utorak čeka duel sa Slovačkom u okviru trećeg kola Svetske lige.

Selektor Dejan Savić je odredio podmlađen sastav. U timu su petorica debitanata – Mišović, Bulajić, Nešić, Martinović i Milojević

„Velika je stvar debitovati za reprezentaciju. Uspesi u juniorskoj selekciji su jedno, ovo je nešto sasvim drugo. Znamo da nemamo pravo na opuštanje, moramo da pokažemo da i ovakav sastav Srbije ima vrednost. Uradićemo sve da opravdamo poverenje“, rekao je golman Crvene zvezde Vladimir Mišović.

Slično razmišlja i Vasilije Martinović, član Novog Beograda.

„Maksimum ništa drugo. Ne znam Slovake ali znam da moramo da odigramo najbolje što možemo da pokažemo da nismo slučajno pozvani. Vreme radi za nas i moramo da iskoristimo svaku priliku da potvrdimo kvalitet“.

Meč u Bratislavi na programu je u utorak od 18 časova.

U prvom kolu Srbija je bila bolja od Italije 12:9, dok je potom Slovačka poražena od Italije 22:4. Već je izvesno da Srbija i Italija idu dalje na finalni turnir evropskog dela ovog takmičenja koji će biti održan krajem aprila.

U sastavu su: Milan Bulajić ( Partizan), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Tomić (Novi Beograd), Aleksa Nešić (Partizan), Nemanja Vico (Partizan), Petar Velkić (Partizan), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Draško Gogov (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda).

Komentari

Vaš komentar