Savić pozvao reprezentativce na mini pripreme

Vaterpolo 11. feb 202212:03 > 12:04
DingxXu

Od 13. do 15. februara 24 igrača će biti na kratkim pripremama nacionalnog tima Srbije.

Zbog pauze u nacionalnim prvenstvima kao i u Ligi šampiona selektor Savić je imao priliku da pozove 24 vaterpolista. Na spisku je trebalo da bude Marko Radulović, ali je zbog bolesti zamenjen. Tako će tu biti igrač Partizana Nikola Kojić.

Na spisku su: Lazar Dobožanov (Radnički), Dimitrije Rističević (Partizan), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Milan Bulajić (Partizan), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Petar Tomić (Novi Beograd), Zoran Božović (Partizan), Nebojša Toholj (Rdnički), Nemanja Vico (Partizan), Đorđe Lazić (Breša), Bogdan Gavrilović (Radnički), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Dedović (Špandau), Dušan Mandić (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Marko Radović (Crvena zvezda), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Nikola Kojić (Partizan) i Nemanja Stanojević (Radnički).

U 2022. godini vaterpoliste očekuju Evropsko prvenstvo u Splitu kao i Svetsko prvenstvo u Budimpešti, a na oba takmičenja će Srbija probati da vrati zlato u svoj posed. Na oba takmičenja je Srbija ispala u četvrtfinalu od Španije. Srbiju čeka i završnica Svetske lige koja bi trebalo u julu da se igra u Strazburu.

Komentari

Vaš komentar