Šćepanović za SK: Novi Beograd je favorit, ali….

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Jedan od derbija petog kola vaterpolo Lige šampiona igra se u Marseju, a snage će odmeriti Marsej i Novi Beograd. Utakmica je na programu 11. januara sa početkom u 20 časova, a pomenuti meč, kao i sve ostale utakmice elitnog takmičenja možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Marsej je dva puta bio učesnik finalnog turnira, a izabranici Miloša Šćepanovića, među kojima se nalaze Andrija Prlainović, Dejan Lazović, Vladan Spaić, Uroš Čuković, Ante Vukićević… nastojaće i treći put da se umešaju u borbu za evropski tron.

Marsej je pobedio Špandau, odigrao je nerešeno sa ekipom OSC iz Budimpešte, a poražen je u gostima od Ferencvaroša i Juga. Novi Beograd je pobedio Špandau, OSC, Brešu, dok je protiv Juga odigrao nerešeno. Uoči meča koji sledi, uloga favorita je u rukama šampiona Srbije i regiona.

„Nismo bili u kompletnom sastavu u proteklom periodu, ali smo trenirali zajedno sa reprezentacijom Francuske. Sada smo kompletni, ali nemamo mnogo vremena za pripremu. Međutim, ista je situacija u svim klubovima. Novi Beograd je favorit, to je jasno. U pitanju je vicešampion Evrope, ekipa koja je pokrivena na svim pozicijama koja ponovo napada evropski tron. Mi napredujemo iz godine u godinu, dva puta smo bili učesnici finalnog turnira, a u meču koji sledi očekujem da odigramo na vrhunskom nivou u oba smera, jer je to jedini način da budemo konkurentni zaista moćnoj ekipi Novog Beograda“, naglasio je za Sport Klub, Miloš Šćepanović, trener Marseja, pa nastavio:

VPSCG/Krsto Vulović

„U duelu koji nas očekuje mnogo toga zavisi od Novog Beograda. U pitanju je izuzetno kvalitetna ekipa. U slučaju da nemetne svoj ritam, u slučaju da odigra na maksimalnom nivou, biće nam baš teško. Nastojaćemo da poremetimo velikog rivala, nastojaćemo da držimo meč u egalu, budemo konkurentni, a da zatim, iz pomenute konkurentnosti pokušamo da stignemo do pozitivnog rezultata. Ključ je borba za svaku loptu i pedalj bazena. Moramo da budemo izuzetno agresivni u odbrani, hrabri, odlučni i pametni u napadu. Ponavljam još jednom, Novi Beograd je favorit, ali borićemo se do poslednjih atoma snage“.

U grupi A, 10. januara, snage će odmeriti: Olimpijakos – Barseloneta (19), Vuljagmeni – Jadran (19), Hanover – Pro Reko (19), Radnički – Dinamo (20.30).

Tabela: Barseloneta i Olimpijakos 12, Pro Reko devet, Jadran šest, Vuljagmeni i Radnički po četiri, Hanover i Dinamo su bez bodova.

VPSC/Krsto Vulović

U grupi B, u sredu, 11.januara igraju: Marsej – Novi Beograd (20), Špandau – Ferencvaroš (19.30), Breša – OSC (20.30), Jug – Sabadelj (20).

Tabela: Novi Beograd 10, Breša i Ferencvaroš po devet, OSC pet, Jug i Marsej po četiri, Špandau dva i Sabadelj jedan bod.

Komentari

Vaš komentar