Šestorica veličanstvenih: Hvala, bilo je veličanstveno

Vaterpolo 21. avg 202213:12 > 13:132 komentara
VSS/Slobodan Sandić

Znalo se da će da budu puno emocija. Srpski vaterpolisti osvajači velikog broja medalja Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović su na sjajan način, pred punim tribinama bazena na Dorćolu oprostili od reprezentativne kapice.

Filipović je nosio 381 puta i uz 677 golova osvojio 31 medalju. Andrija Prlainović ima 336 utakmica, 541 gol i 28 medalja, Duško Pijetlović 340 utakmica i 472 gola sa 29 odličja, njegov rođeni brat Gojko 275 utakmica i 24 medalje, Milan Aleksić 270 utakmica 202 gola i 23 medalje i Stefan Mitrović 267 utakmica 294 gola i 23 medalje.

VSS/Slobodan Sandić

Brojkama ne treba komentar, sigurno najdominantnija ekipa srpskog sporta je bila ona u kojoj su njih šestorica od 2009. do 2021. beležili fantastične rezultate.

Sve se to pomenulo u subotu uveče. Dok su odjekivali aplauzi odigrali su poslednja četiri minuta za reprezentaciju. Jedan po jedan su napuštali bazen i potom primali priznanja od predsednika VSS Viktora Jelenića i generalnog sekretara Nemanje Marijana.

Usledilo je izvođenje himne i na kraju, preko video bima scene sa aerodroma „Nikola Tesla“ po dolasku iz Tokija.

VSS/Slobodan Sandić

„Bilo je dirljivo. Neki od nas nisu trenirali pa sam imao snage za dve odbrane. Naravno da je bilo treme ali ne takmičarske. Sve je proteklo kako smo poželeli i pamtićemo ovo veče“ rekao je Gojko Pijetlović.

Imao je tu sreću da zajedno uspešno igra sa rođenim bratom Duškom jednim od najboljih centara sveta svih vremena. Duško je kazao:

„Zajedno smo počeli i zajedno završili. Lepši kraj nisam mogao da poželim. Ne brinem za budućnost, imamo naslednike i verujem da će da budu bolji od nas.“

VSS/Slobodan Sandić

Filip Filipović, kapiten reprezentacije nije krio uzbuđenje:

„Pitaju me koja mi je najdraža medalja. Najdraži mi je put koji smo prošli za ovih 12 godina, put u kojem smo postali porodica. Zahvalan sam savezu, bilo je zaista lepo, više sam gledao na tribine nego na događanja u bazenu. Pamtiću ovo veče čitav život.“

Andrija Prlainović je dodao:

„Kada igrate za repezentaciju uvek je fantastično. Tako je bilo i na oproštaju. Osećam žmarce i sada. Sa ovim momcima sam počeo karijeru pre 20 godina i eto, na najlepši način je završili. Prelep, veličanstven događaj i tako se osećam.“

VSS/Slobodan Sandić

Milan Aleksić je završio sa aktivnim igranjem:

„Na kraju, posle svega dugujem veliku zahvalnost svima koji su nam pomagali u karijeru. Mislim na porodicu pa trenere i naravno saigrače. Znali smo da rezultatima odgovorimo na njihovu ljubav. Prelepo veče, puno uspomena i najviše pamtim zlata iz Rima sa svetskog prvenstva i Rija sa Olimpijskih igara.“

Stefan Mitrović se pri izlasku sa bazena poklonio publici:

„Hteo sam da se zahvalim svima, njima dugujemo sve. U karijeri smo izdržali sve, sve drilove trenera, bili jaki i složni i to je donelo takve rezultate.

U senci oproštaja je prošao prvi dan turnira „Srbija 2022“. Hrvatska je pobedila Francusku 15:11, a Srbija i Italija su odigrali nerešeno – 9:9. U drugom kolu igraju Italija i Francuska, odnosno Srbija i Hrvatska.

Komentari

Vaš komentar