SL F8: Crna Gora se revanširala Australiji

VPSCG/Anna Feher

Vaterpolisti Crne Gore uspeli su da se revaširaju selekciji Australije za poraz u grupnoj fazi takmičenja na F8 turniru Svetske lige. Izabranici Vladimira Gojkovića slavili su sa 9:6 (2:2, 3:2, 1:1, 3:1), pa će igrati za peto mesto, gotovo sigurno protiv Srbije, koja je apsolutni favorit protiv Kanade.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Konstantin Averka četiri, Dušan Matković tri, Vlado Popadić i Stefan Vidović po jedan. Golove za Australiju, postigli su: Tim Put, Luke Pavilar, Blejd Edvards, Kegan Madsen, Metju Barns, Čarli Nejbus.

VPSCG/Anna Feher

Prva deonica je donela ravnopravnu borbu, kao i tokom grupne faze. Na semaforu je pisalo 2:2, a golove za Crnu Goru, postigli su Stefan Vidović i Vlado Popadić. S druge strane, strelci su bili Put i Pavilard, kome je Tešanović odbranio peterac.

Kanstantin Averka je tokom drugog kvartala nanizao tri gola, Australiju su u igri držali Edvards i Madsen, a Crna Gora je vodila sa 5:4. Tokom treće deonice, mreže su mirovale četiri minuta, a zatim je Dušan Matković pogodio za 6:4. Međutim, vrlo brzo, Barns je iz kontre kaznio grešku Crne Gore u napadu – 5:6.

VPSCG/Anna Feher

Bilo je jasno da sledi rat nerava. Nibus je pogodio za 6:6, Averka je promašio peterac. Tešanović je branio odlično, ali je realizacija bila ogroman problem za Crnu Goru. Averka nije realizovao peterac, ali jeste situaciju sa dva igrača više – 7:6. Na dva minuta pre kraja, Dušan Matković je pogodio za 8:6, a zatim je stavio tačku na “i”.

U polufinalu, snage će odmeriti Italija i Španija, odnosno SAD i Francuska. Podsećanja radi, u četvrtfinalu, Francuska je pobedila Crnu Goru sa 12:9, SAD su bile bolje od Australije sa 12:11, Italije je pobedila Srbiju sa 14:7, a Španija je slavila protiv Kanade sa 13:6.

Komentari

Vaš komentar