SL: Favoriti slavili bez problema

VK Novi Beograd

Runda bez iznenađenja u vaterpolo šampionatu Srbije. Pobedama su se radovale ekipe Novog Beograda, Partizana, Crvene zvezde, Valisa i Radničkog.

Novi Beograd je bez većih problema prošao grad na Savi.  Pobeđen je Šabac 13:9 (3:1, 2:2, 6:3, 4:2). Do početka treće četvrtine domaćin je držao korak, bio na pristojnom minusu 4:6. Tada su Beograđani, predvođeni odličnim Pijetlovićem napravili seriju od četiri gola i obezbedili nedostižnu prednost. Kod Šapčana Stojanović sa tri i Šulc sa dva gola su bili najefikasniji dok su u redovima šampiona najistaknutiji bili Pijetlović sa četiri, Granados sa tri, Mandić i Strahinja Rašović sa dva pogotka.

VK Novi Beograd

Partizan je na svojoj Banjici gostovao Vojvodini i slavio 13:8 (1:1, 2:4, 6:1, 4:2). Posle slabog prvog poluvremena, crno-beli su se trgli i sa šest golova u trećoj četvrtini rešili pitanje pobednika. Vojvodina je ostala bez najboljeg igrača Kasuma koji se sprema za novi klub. Kod Partizana Smiljević sa četiri i Gladović sa tri su bili najprecizniji, Rogač je bio trostruki strelac za Novosađane.

Crvena zvezda je tačno u podne počela preslišavanje Proletera i završila ga sa dvadeset dve lopte u mreži protivnika 22:7 (5:2, 7:0, 4:3, 6:2). Vasić, Radović i Vukićević su se upisali tri puta za domaćina a kod Zrenjaninaca Ćorić je postigao tri a Matković dva pogotka.

VK Partizan/Slobodan Sandić

Prava goleada je viđena na Petnici. Valis je skoro svaki napad završavao golom, pobeđen je Nais 25:14 (7:5, 5:2, 4:3, 9:4). Radanović je postigao pet, Baucalo četiri, Bursać, Obradović i Jazdankah po tri gola dok je kod Nišlija Tanasijević bio četovorostruki strelac.

Radnički je na Novom Beogradu duel protiv Vukova rešio u prve dve četvrtine kada je stekao prednost 11:3, Na kraju je bilo 15:10 (6:1, 5:2, 3:3, 1:4). Najraspoloženiji su bili Radulović sa četiri i Lukić sa tri gol dok je tri pogotka postigao mladi Urošević za Vukove.

VK Radnički

Plasman: Radnički 19, Novi Beograd 18, Partizan 18, Crvena zvezda 13, Šabac 12, NBG Vukovi 7, Valis 7, Proleter 6, Vojvodina 1, Nais 1 bod.

Komentari

Vaš komentar