SL: Rumunija odustala, Crna Gora i Mađarska u četvrtfinalu

Alexander Hassenstein/2021 Getty Images)

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ugostiće Mađarsku 9. marta u meču Svetske lige. U duelu koji sledi, na talonu će biti borba za prvo mesto, jer su obe selekcije izborile plasman u četvrtfinale, s obzirom da je Rumunija odustala od takmičenja. Meč sa Rumunijom, Crna Gora je trebalo da odigra 15. februara.

Sredinom januara, Mađarska je u prvom kolu u Đeru bila bolja 14:9, a sada će se dve selekcije sastati u Crnoj Gori, najverovatnije u Kotoru. Izabranici Vladimira Gojkovića imaće težak posao da nadoknade minus od pet golova i stignu do prvog mesta u grupi.

Podsećanja radi, grupa u kojoj se nalaze Crna Gora i Mađarska, ukršta sa grupom u kojoj su Španija, Nemačka i Francuska. Grupa u kojoj su Srbija, Italija i Slovačka, ukršta sa grupom u kojoj su Hrvatska, Rusija i Grčka.

Alexander Hassenstein/2021 Getty Images

Četvrtfinalni mečevi na programu su od 28. do 30. aprila u Budimpešti. Pobednici četvrtfinalnih duela plasiraće se na finalni turnir Svetske lige od 25. do 30. jula.

Tron i zlatnu medalju u Svetskoj ligi brani Crna Gora. Pored Svetske lige, vaterpoliste u 2022. godini, očekuju Svetsko prvenstvo u Budimpešti i Evropsko prvenstvo u Splitu.

 

Komentari

Vaš komentar