SP: Hrvatska na plus četiri protiv Nemačke

VPSCG/Krsto Vulević

Vaterpolisti Hrvatske odigrali su nerešeno protiv Grčke na startu Svetskog prvenstva, a zatim, svesni da je svaki gol bitan, pobedili Nemačku sa 13:9 (4:1, 4:1, 2:2, 3:5).

Najefikasniji u sastavu Hrvatske, bili su Ivan Krapić i Andrija Bašić sa po tri, odnosno Loren Fatović sa dva gola. Kod Nemačke, raspoloženi za igru u napadu, bili su Luka Kujpers sa tri, odnosno Fin Šuce i Denis Strelcki sa po dva gola.

Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog momenta. Hrvatska je prvu deonicu dobila sa 4:1, posle druge vodila sa 8:2, izabranici Petra Porobića, vaterpolisti Nemačke, nastojali su da izbegnu težak poraz, nakon poraza od Japana u prvoj rundi – 13:12 i donekle su uspeli u tome.

Hrvatska je na kraju stigla do plus četiri, pa sada čeka epilog duela između Grčke i Japana. U poslednjoj rundi ove grupe, snage će odmeriti Hrvatska i Japan, odnosno Grčka i Nemačka.

REUTERS/Gonzalo Fuentas

Tek nakon tih duela, biće poznato koja selekcija će direktno u četvrtfinale, a koje dve reprezentacije će u osminu finala. Podsećanja radi, grupa u kojoj se nalaze Hrvatska, Grčka, Japan i Nemačka, ukršta sa grupom u kojoj se nalaze Mađarska, Crna Gora, Gruzija i Brazil.

Komentari

Vaš komentar