SP: Italija slomila Grčku za mesto u finalu

Vaterpolo 1. jul 202217:17 > 17:19
Sport Klub

Vaterpolisti Italije uspeli su posle velike borbe i sjajnog meča da pobede Grčku sa 11:10 (4:2, 2:3, 1:1, 4:4), pa će se na Svetskom prvenstvu boriti za zlatnu medalju protiv bolje selekcije iz duela između Španije i Hrvatske.

Golove za Italiju, postigli su: Vičenco Dolče tri, Nikolas Prešuti i Frančesko Di Fulvio po dva, Mateo Grata, Đakomo Kanela, Lorenco Bruni i Eduardo Di Soma po jedan. Golove za Grčku, postigli su: Konstantinos Genedijunas, Efstatios Kolegeropulos i Angelos Vlahopulos po dva, Dimitrios Nikolaidis, Konstantinos Kakaris i Janis Fontulis po jedan.

Italija je sjajno otvorila polufinalni duel protiv Grčke, pa je posle prve deonice vodila sa 4:2. Golove su postigli Grata, Kanela, Bruni i Dolče. Strelci za Grčku, bili su Kolegoropulos i Vlahopulos.

Grčka je tokom druge deonice, pojačala stepen agresivnosti u odbrani, uspela je da smanji na 3:4, preko Vlahopulosa, imala je nekoliko prilika da stigne do izjednačenja, ali ne i dovoljno sreće, jer je lopta dva puta pogađala okvir gola sa igračem više. Italija je imala velikih problema sa realizacijom, a Fontulis je pogodio za 4:4.

Sport Klub

Italija se probudila, mrežu Grčke pogađali su Di Soma i Prešuti za 6:4, ali je početkom trećeg kvartala, na semaforu pisalo – 6:6. Strelci su bili Nikolaidis i Genedijunas. Italija je uoči poslednje deonice vodila sa 7:6, strelac je bio Di Fulvio.

Grčka je bila u teškoj situaciji posle samo 30 sekundi igre u završnom kvartalu, jer je Prešuti pogodio za 8:6. Nedugo zatim Dolče je zatresao mrežu za 9:6 i delovalo je da Italija sigurnim zaveslajima ide ka finalu. Međutim, Grčka se nije predavala, pa je preko Kakarisa i Kolegoropulosa za samo 120 sekundi stigla do 8:9.

Sport Klub

Dolče je ponovo pogodio za 10:8. Grčka je preko Genedijunasa stigla do 9:10 na dva minuta pre kraja utakmice. Di Fulvio je bio precizan za 11:9 na 60 sekundi pre kraja. Grčkoj je bilo potrebno čudo, čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta.

U drugom polufinalu, snage će odmeriti Španija i Hrvatska.

Komentari

Vaš komentar