SP (U18): Mađarska preko Hrvatske do četvrtfinala

Podeli:
VSS/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Mađarske, momci do 18 godina, pobedili su Hrvatsku na Svetskom prvenstvu koje se održava u Beogradu – 9:4 (3:1, 3:2, 2:0, 1:1), obezedili su prvo mesto u grupi i plasman u četvrtfinale, dok će Hrvatska morati u osminu finala.

Golove za Hrvatsku, postigli su: Vito Janković, Jakša Mihaljević, Toni Mozara i Robert Stojanac. Prevagu na tasu Mađarske, doneli su Akoš Nađi i Peter Šalaji sa po tri gola.

Podsećanja radi, grupa u kojoj se nalaze Mađarska, Hrvatska, Uzbekistan, Kazahstan i sigurno poslednjeplasirani Kuvajt, ukršta sa grupom u kojoj su Grčka, Australija, Holandija, Brazil i Turska.

Grupa u kojoj se nalaze Srbija, SAD, Italija i Novi Zelend, ukršta sa grupom u kojoj su Crna Gora, Španija, Kanada i Južna Afrika.

VSS/Slobodan Sandić

Srbija 15. avgusta igra protiv Italije, a Crna Gora protiv Španije. Ovi dueli će dati odgovor na pitanje – koje selekcije će izboriti direktan plasman u četvrtfinale. U ovom momentu, Srbiji i Crnoj Gori odgovara i nerešen epilog, kako bi stigle do cilja.

Na nedavno održanim Mediteranskim igrama, na kojima je Srbija osvojila zlatnu, a Crna Gora srebrnu medalju, u polufinalu, Srbija je pobedila Italiju, a Crna Gora je slavila protiv Španije. Da li će se isti epilog ponoviti na plametarnoj smotri?

Komentari

Vaš komentar