SP (U20): CG potopila Kazahstan, slede SAD ili Nemačka

Vaterpolo 1. sep 202117:58 > 18:41
VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore pobedili su Kazahstan sa 13:2 (3:0, 5:0, 4:2, 1:0) u poslednjem kolu grupne faze takmičenja. Mlade „ajkule“ izborile su plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godine, gde će 3. septembra igrati sa boljim iz duela SAD – Nemačka.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Jovan Vujović četiri, Marko Mršić i Vuk Drašković po dva, Andrija Korać, Danilo Radović, Miroslav Perković, Petar Vujošević i Đorđije Stanojević po jedan.

Pored Crne Gore, plasman u četvrtfinale su obezbedile selekcije Španije, Hrvatske i Mađarske, dok će u osmini finala igrati Rusija, Italija, Srbija, SAD, Nemačka, Brazil, Grčka i Južna Afrika.

Mečevi osmine finala su na programu 2. septembra, a snage će odmeriti: Srbija – Brazil, Italija – Južna Afrika, Rusija – Grčka, SAD – Nemačka.

Španija će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela između Italije i Južne Afrike. Crna Gora čeka boljeg iz duela Nemačka – SAD, a Hrvatska boljeg iz duela Srbija – Brazil. Mađarska će igrati protiv Rusije ili Grčke.

Komentari

Vaš komentar