SP (U20): Crna Gora pobedila SAD, slede borbe za medalju

VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore pobedili su SAD u četvrtfinalu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina sa 17:5 (6:2, 4:1, 1:2, 6:0) pa će u polufinalu igrati protiv selekcije Italije, koja je pobedila Španiju sa 11:9.

U drugom polufinalu, snage će odmeriti Srbija, koja je pobedila Hrvatsku sa 12:10 i Mađarska, koja je skinula Grčku sa trona – 11:9.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Jovan Vujović pet, Danilo Radović i Vuk Drašković po tri, Marko Mršić i Đorđije Stanojević po dva, Vasilije Radović, Miroslav Perković po jedan. Kod SAD, bolji od ostalih, bio je Zak Fajzer sa dva gola.

Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka. Mlade „ajkule“ su odigrale izuzetno kvalitetno u oba pravca, dobile su prvu deonicu sa 6:2, pa je već u tom trenutku bilo jasno da Crna Gora ide u polufinale, da ide u borbu za medalje.

Na poluvremenu, izabranici Miodraga Mirovića su vodili sa 10:3, pa se postavljalo pitanje – kojim će rezultatom biti završen meč. Istovremeno, stručni štab Crne Gore je dobio priliku da maro odmori nosioce igre, a razigra momke sa manjom minutažom za okršaj protiv Italije.

Utakmica između Srbije i Mađarske na programu je 4. septembra sa početkom u 18 časova, dok će Crna Gora i Italija početi duel u 20 časova.

Komentari

Vaš komentar