SP (U20): Crna Gora posle trilera stigla do bronzane medalje

Vaterpolo 5. sep 202117:51 > 18:25
VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore pobedili su Mađarsku sa 12:11 posle izvođenja peteraca (2:1,2:2,1:3,3:2 -4:3), osvojili su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, pokazali da imaju veliki potencijal i mentalnu snagu, jer nisu klonuli duhom posle poraza od Italije u polufinalu, nakon izvođenja petaraca – 14:12.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Marko Mršić, Vasilije Radović, Miroslav Perković, Marko Milić po dva, Vuk Drašković, Uroš Vučurović, Andrija Korać, Danilo Radović i Đorđije Stanojević po jedan. Alen Isljamović je imao 13 odbrana, a skinuo je i dva peterca u penal ruletu. Najefikasniji u sastavu Mađarske, bili su Akoš Konarik sa četiri i Erik Molnar sa dva gola.

Utakmica za treće mesto i bronzanu medalju donela je veliku borbu i igru po principu gol za gol. Crna Gora je posle prve deonice vodila sa 2:1, na kraju prvog poluvremena sa 4:3, ali je uoči poslednjeg kvartala na semaforu pisalo 6:5 za Mađarsku. U samoj završnci ovog perioda igre, Danilo Radović nije uspeo da realizuje peterac.

Izabranici Miodraga Mirovića nisu klonuli duhom, uspeli su početkom poslednjeg kvartala u režiji Vasilija Radovića da stignu do izjednačenja – 6:6. Usledila je još jedna odbrana sa igračem manje u bazenu, a zatim i gol Uroša Vučurovića za 7:6.

Alen Isljamović golman Crne Gore je briljirao u ovom periodu, jer je čak četiri puta uspeo da zaustavi napade Mađara sa igračem više. Sjajne odbrane Isljamovića, materijalizovao je Miroslav Perković za velikih 8:6, na četiri minuta pre kraja meča.

Miroslav Perković
REUTERS/Irakli Gedenidze

Crnoj Gori je na putu ka pobedničkom postolju trebala odbrana na nivou, na kojem je bila u poslednjoj četvrtini. Isljamović je odbranio i peti napad Mađara sa igračem više. Međutim, na 90 sekundi pre kraja, Edit Molnar je smanjio na 7:8. Crna Gora nije iskoristila napad sa igračem više, Mađari su imali 25 sekundi da stignu do izjednačena i uspeli su u tome, strelac je bio Brendon Gegrjaš na dve sekundi pre kraja.

Ponovo su kao u polufinalu protiv Italije, usledili peterci. Psihološka prednost je bila u rukama Mađara.

Konarik je pogodio za 9:8. Drašković za 9:9. Isljamović je zaustavio udarac Vigvarija, a Mršić pogodio za 10:9. Isljamović je zaustavio udarac Molnara, a Milić pogodio za 11:9. Nadu Mađarima je vratio Segalmi 11:10. Usledio je promašaj Perkovića. Izjednačio je Mesaroš, a pobedu Crnoj Gori i bronzanu medalju doneo je Danilo Radović.

U meču za peto mesto, Hrvatska je pobedila Španiju sa 12:8, dok su SAD savladale Grčku sa 12:11 u meču za sedmu poziciju.

U velikom finalu, snage će odmeriti Srbija i Italija.

Komentari

Vaš komentar