SP (U20): Hrvatska preko Rusije do četvtfinala

Vaterpolo 1. sep 202110:19 > 18:44
VSS/Ivica Veselinov

Vaterpolisti Hrvatske pobedili su Rusiju sa 13:5 (5:0,2:3, 4:0, 2:2), osvojili su prvo mesto u grupi A, a samim tim i direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, koje se igra u Pragu.

Golove za Hrvatsku, postigli su Petar Čondić Kadmenović tri, Marin Tomasović i Ivan Vukojević po dva, Duje Akrap, Jerko Penava, Tin Brubnjak, Marko Žuvela, Karlo Babić i Noa Burburan po jedan. Bolji od ostalih u sastavu Rusije, koja će takmičenje nastaviti u osmini finala, bio je Jaroslav Nikolaev sa dva gola.

Hrvatska je delovala zaista jako dobro u grupnoj fazi. Pobedila je Argentinu sa 20:7, Italiju sa 13:12, Uzbekistan sa 31:1 i Rusiju sa 13:5. Hrvatska će u četvrtfinalu, koje je na programu 3. septembra igrati sa boljim iz duela izmešu Srbije i i Brazila u osmini finala.

Treba naglasiti da je Crna Gora već obezbedila plasman u četvrtfinale, a Crna Gora će za rivala imati boljeg iz duela Nemačka – SAD. Mađarska če igrati sa bolji iz duela Rusija – Grčka, dok će Španije odmeriti snage sa boljim iz meča Italija – Južna Afrika.

 

Komentari

Vaš komentar