SP (U20): Srbija bolja od SAD, brine je gol razlika

VSS

Vaterpolisti Srbije nastavili su sa odličnim partijama na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina koje se igra u Pragu. Posle Češke (28:0), uz remi sa Španijom (6:6), Srbija je pobedila SAD sa 14:9 (4:1, 3:2, 3:2, 4:4)

Golove za Srbiju, postigli su: Stefan Branković četiri, Vuk Milojević tri, Luka Pljevančić, Petar Mitrović po dva, Petar Jakšić, Nemanja Stanojević i Marko Radović po jedan. Najefikasniji u sastavu SAD, bili su Nikola Tirnijen sa tri i Trevis Rejnolds sa dva gola.

Ono što brine popularne „delfine“ je gol razlika. Naime, u grupi u kojoj se nalaze Španija, Srbija, SAD, Slovačka i Češka, prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale će odlučiti gol razlika između Španije i Srbije.

Španija je posle remija sa Srbijom, pobedila SAD sa 20:10, zatim i Slovačku sa 15:5. U poslednjem kolu grupne faze, Španija igra protiv Češke, a Srbija protiv Slovačke. Srbija ima gol razliku 48:15, a Španija 41:21.

Meč između Srbije i Slovačke je na programu 1. septembra sa početkom u 12 časova, a Španija i Češka igraju u 13 časova i 30 minuta.

Hratska je imala lakši trening protiv Uzbekistana 31:1 (12:0, 5:0, 5:0, 6:1), a u poslednjem kolu igra protiv Rusije. Pobeda vodi Hrvatsku u četvrtfinale.

Od ostalih selekcija iz regiona kapitalno važnu pobedu je ostvarila Crna Gora, koja je pobedila u velikom derbiju Grčku sa 9:8, pa je sada, pobeda nad Kazahstanom deli od direknog plasmana u četvrtfinale.

Podsećanja radi, pobednici četiri grupe će direktno u četvrtfinale, a selekcije koje budu na kotama dva i tri, igraće u osmini finala. U osmini finala, ukrštaju grupe A i D, odnosno B i C.

Grupa A: Hrvatska 6, Rusija 5, Italija 3, Argentina 2, Uzbekistan je bez bodova.

Grupa B: Srbija 5, Španija 5, SAD 4, Slovaka 2, Češka je bez bodova.

Grupa C: Nemačka 4, Mađarska 2, Egipat i Brazil su bez bodova.

Grupa D: Crna Gora 4, Grčka 4, Južna Afrika 2, Kazahstan je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar