SP (U20): Srbija pobedila Brazil, sledi derbi sa Hrvatskom

Podeli:
VSS

Vaterpolisti Srbije zbog gol razlike nisu stigli direktno u četvrtfinale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, koje se igra u Pragu, ali su među osam najboljih stigli preko Brazila u meču osmine finala – 15:5 (3:2, 3:1, 4:1, 5:1).

Golove za Srbiju, postigli su: Marko Radulović četiri, Stefan Branković tri, Nemanja Stanojević dva, Stefan Gak, Vuk Milojević, Vasilije Martinović, Bogdan Gavrilović i Marko Radović po jedan. Kod Brazila, bolji od ostalih, bio je Bruno Kiapini sa dva gola.

Srbija će u četvrtfinalu koje je na programu 3. septembra sa početkom u 15 časova i 30 minuta igrati protiv Hrvatske, koja je u grupnoj fazi pobedila Argentinu sa 20:7, Italiju sa 13:12, Uzbekistan sa 31:1 i Rusiju sa 13:5.  Srbija je u grupnoj fazi pobedila Češku sa 28:0, Slovačku sa 15:0, SAD sa 15:9, a sa Španijom je odigrala nerešeno – 6:6.

Odigran je još jedan meč osmine finala. Italija je opravdala ulogu favorita protiv Južne Afrike – 18:3 pa će u četvrtfinalu igrati protiv Španije.

Rivale u borbi za mesto u polufinalu čekaju Crna Gora i Mađarska. Crna Gora će igrati sa boljim iz duela SAD – Nemačka, a Mađarska sa boljim iz duela Rusija – Grčka.

Komentari

Vaš komentar