SP (U20): Srbija preko Hrvatske do polufinala

VSS

Vaterpolisti Srbije uspeli su posle velike borbe i sjajnog meča da pobede Hvatsku sa 12:10 (3:1, 3:5, 3:2, 3:2), da izbore plasman u polufinale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, a rival će biti bolja selekcija iz duela Grčka – Rusija.

Golove za Srbiju, postigli su  Vasilije Martinović četiri,  Vuk Milojević, Marko Radulović i Nemanja Stanojević po dva, Stefan Branković i Marko Radović po jedan. Golove za Hrvatsku, postigli su Marin Tomasović tri, Noa Burburan i Roko Akrap po dva, Luka Stahor, Duje Akrap i Marko Žuvela po jedan.

Srbija je odlično počela meč, pa je posle prve denonice vodila sa 3:1. Sva tri gola je postigao Vasilje Matinović, a sa druge strane, strelac je bio Marin Tomasović.

Slika u bazenu se promenila tokom drugog kvartala, koji je Hrvatska dobila sa 5:3, pa je na semaforu pisalo 6:6. Strelci za Hrvatsku u ovom periodu, bili su Akrap, Tomasović i Burburan (dva). Hrvatska je posle serije od 5:0, vodila sa 5:3, ali je do kraja ovog perioda, Srbija preko Radulovića i Milojevića stigla do izjednačenja.

Treći kvartal je dobila Srbija sa 3:2, pa je uoči poslednje deonice, na semaforu pisalo 9:8. Mrežu Hrvatske, uspeli su da zatresu Stanojević dva puta i Branković. Dva gola za Hrvatsku, postigli su Duje i Roko Akrap.

Početkom poslednje deonice, Srbija je preko Milojevića, Martinovića i Radulovića pobegla na 12:8, a zatim mirno privela meč kraju.

U ostalim mečevima četvrtfinala, snage će odmeriti Španija i Italija, Rusija i Grčka, odnosno Crna Gora i SAD.

Komentari

Vaš komentar