SP (U20): Triler i remi Srbije i Španije u derbiju

VSS

Nastavljeno je Svetsko prvenstvo za veterpoliste do 20 godine u Pragu. U jednom od derbija druge runde, Španija, koja je bila slobodna u prvom kolu i Srbija koja je pobedila Češku sa 28:0, odigrale su nerešeno 6:6 (1:1, 2:2, 2:2, 1:1).

Golove za Srbiju, postigli su: Marko Radulović i Nemanja Stanojević po dva, odnosno Stefan Branković i Marko Radović po jedan. Golove za Španiju, postigli su: Unai Biel Lara dva, Albert Ponfreda, Roberto Valera, Mark Valas Ferer i Pol Daura Gomez po jedan.

Posle velike i potpuno izjednačene borbe u prvom poluvremenu, Srbija je golovima Stanojevića i Radulovića uspela da pobegne na 5:3, tokom treće deonice, ali je Španija, preko Daura Gomeza i Ponfreda stigla do izjednačenja.

Branković je pogodio za 6:5, na 23 sekundi pre kraja, igrača više u bazenu, za konačnih 6:6 je materijalizovao Valera. Srbija je imala poslednji napad, ali je pokušaj Radulovića, izblokiran.

Srbija i Španija su u grupi sa SAD, Slovačkom i Češkom, a velika borba za osvajanje prvog mesta koje donosi direktan plasman u četvrtfinale se nastavlja. Selekcije koje budu na kotama dva i tri igraće u osmini finala.

U narednom kolu, Srbija 31. avgusta igra protiv SAD. Podsećanja radi, na šampionatu planete su Hrvatska i Crna Gora. Hrvatska je u prvom kolu pobedila Argentinu sa 20:7, a Crna Gora je bila bolja od Južne Afrike sa 16:4.

Komentari

Vaš komentar