“Spremamo se sa ciljem da napravimo nešto bitno”

VPSCG

Vaterpolisti Srbije pobedili su Crnu Goru posle sjajnog meča i neizvesne završnice sa 11:10 (4:1, 3:5, 2:2, 2:2), povodom otvaranja olimpijskog bazena u Trebinju, a na osnovu viđenog, obe selekcije imaju dosta razloga za optimizam pred finalni turnir evropskog dela kvalifikacija Svetske lige, koji se igra u Podgorici.

Odmah po završetku meča u Trebinju, izabranici Vladimira Gojkovića i Dejana Savića, misli su usmerile ka finalnom turniru evropskog dela kvalifikacija za Svetsku ligu, koji se od 28. do 30. aprila igra u Podgorici. Podsećanja radi, plasman na finalni turnir Svetske lige, na koji su mesto već izborile selekcije SAD, Australije, Kanade i Brazila, obezbediće tri selekcije sa turnira u Podgorici, jer je domaćin završnog turnira Francuska.

„Imaćemo još nekoliko treninga, verujem da ćemo biti spremni da pružimo maksimum i da ćemo odigrati najbolje što možemo. Domaćini smo, cilj je da budemo među tri najbolje ekipe i da se plasiramo na finalni turnir u Strazburu“, rekao je Miroslav Perković, pa nastavio:

VPSCG

„Francuska je respektabilan tim, koji godinama unazad igra dobro i ostvaruje odlične rezultate. Pripremaju se za Olimpijske igre u Parizu i imaju kvalitet, ali favoriti smo i očekujem da prođemo prvu prepreku. Uvek je bitno kada smo domaćini, nedavno smo dočekali da igramo u Kotoru nakon toliko godina i bila je odlična atmosfera. U Podgorici će možda biti i bolja, to bi nam pomoglo u svim mečevima na ovom turniru.“

Vaterpoliste ove godine, osim Svetske lige, očekuju Evropsko i Svetsko prvenstvo. Kada se dodaju utakmice odigrane u klubovima tokom sezone, jasno je da je ritam paklen.

VK Novi Beograd

„Težu godinu nisam imao u karijeri. Odigrao sam preko pedeset mečeva za klub, sa reprezentacijom me čekaju tri velika takmičenja, Svetsko i Evropsko prvenstvo, Svetska liga. Ali, svi smo ovde zbog istog cilja, atmosfera je prava i svi želimo da ove godine napravimo nešto bitno”, zaključio je Perković.

U četvrtfinalu, snage će odmeriti 28. aprila: Hrvatska i Italija (15. časova), Mađarska – Španija (17), Crna Gora – Francuska (19) i Srbija – Grčka (21).

VPSCG/Krsto Vulović

U polufinalu, koje je na programu 29. aprila, snage će odmeriti: Mađarska/Španija – Srbija/Grčka, odnosno Hrvatska/Italija – Crna Gora/Francuska.

Borba za treće mesto je na programu 30. aprila sa početkom u 19 časova, dok finale počinje u 21 čas. Titulu u prestižnom takmičenju, što Svetska liga definitvno jeste, brani selekcija Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar