Srbija dobila Crnu Goru u režiji Rašovića i Jakšića

Sport Klub

Vaterpolisti Srbije uspeli su posle bolje igre tokom drugog poluvremena da pobede Crnu Goru sa 10:7 (2:2, 3:2, 3:2, 2:1), pa će se boriti za peto mesto, dok će Crna Gora igrati za sedmo. Prevagu na tasu Srbije, doneli su Nikola Jakšić i Strahinja Rašović.

Golove za Srbiju, postigli su: Nikola Jakšić i Strahinja Rašović po tri, Viktor Rašović, Đorđe Lazić, Nemanja Vico i Marko Radulović po jedan. Golove za Crnu Goru, postigli su: Bogdan Đurđić tri, Vlado Popadić dva,  Marko Mršić,  Miroslav Perković po jedan.

VSS/Slobodan Sandić

Tokom prve deonice vodila se ravnopravna borba u bazenu, a na semaforu je pisalo 2:2. Golove za Srbiju postigli su Strahinja Rašović i Nikola Jakšić. S druge strane, strelci za Crnu Goru, bili su Marko Mršić i Bogdan Đurđić.

Rat nerava, uz odlične odbrane obe selekcije je nastavljen i tokom drugog kvartala. Miroslav Perković je doneo prednost Crnoj Gori, ali je nedugo zatim, Đorđe Lazić pogodio za 3:3. Srbija je u režiji Nikole Jakšića stigla do 4:3, a vrlo brzo je odgovorio Bogdan Đurđić. Na kraju prvog poluvremena, Srbija je vodila sa 5:4, a strelac je posle greške defanzivne linije Crne Gore, bio Viktor Rašović.

Sport Klub

Srbija je preko Nemanje Vica stekla prednost od dva gola – 6:4, početkom treće deonice, ali je vrlo brzo Vlado Popadić uspeo da smanji na 5:6. Izuzetno raspoloženi Nikola Jakšić je pogodio za 7:5, a izuzetno raspoloženi Bogdan Đurđić za 6:7. Strahinja Rašović je ponovo odveo Srbiju na plus dva, koja je imala lepu prednost uoči poslednjeg kvartala – 8:6.

Petar Tešanović je skinuo dva zicera, Uroš Vučurović, Konstanin Averka i Bogdan Đurđić su promašili iz sjajnih pozicija, mreže su mirovale, a to je naravno odgovaralo Srbiji, koja je imala prednost u rukama. Na četiri minuta pre kraja, Strahinja Rašović je pogodio za 9:6. U tom momentu bilo je jasno da Crnoj Gori treba čudo da stigne do pozitivnog rezultata.

Sport Klub

Podsećanja radi, u polufinalu, snage će odmeriti Grčka i Italija, odnosno Španija i Hrvatska. Srbija i Crna Gora će imena rivala u borbi za peto, odnosno sedmo mesto saznati posle meča između Mađarske i SAD.

Komentari

Vaš komentar