Stanojević za SK: Radnički je tim za F8

LEN

Zanimljivost vezana za duel Radničkog i Dinama iz Tbilisija odnosi se na trenere. Na klupi Radničkog će biti Uroš Stevanović, na drugoj strani Dejan Stanojević, a obojica su isto vreme i selektori reprezentacija Srbije i Gruzije. U martu će odmeriti snage u grupi Svetskog kupa.

Pre tog reprezentativnog dvoboja, 11. januara na programu je duel petog kola grupe A Lige šampiona. Dinamo bez boda u dosadašnjem toku takmičenja je autsajder na bazenu Radničkog, kojem su bodovi neophodni za F8.

„Prošle godine smo dostigli neki korektan nivo, ali sada počinjemo iz početka. U odnosu na tu sezonu smo ostali bez šestorice igrača, doveli smo dvojicu i to je velika razlika. Najteže je kretati ponovo, ali ne možemo ništa da promenimo“ rekao je Dejan Stanojević.

Iskusni trener koji je bio saradnik Dejana Udovičića i Dejana Savića zatim selektor Rumunije, Kazahstana i sada Gruzije koristi svaki trenutak u radu da mu ekipa napreduje.

LEN

„Nemamo nacionalno prvenstvo, jedino što igramo je Liga šampiona. Trudim se da napredujemo iz treninga u trening, iz meča u meč. Sve ekipe su bolje od nas ali moramo da podižemo nivo forme. Neiskusni smo i to je ogroman problem. Igramo i trudimo se da sezonu iskoristimo na pravi način. Ujedno gledamo i kandidate za reprezentaciju Gruzije“.

O Radničkom Stanojević ima samo lepe reči:

„Tim je napravljen za finalni turnir Lige šampiona. I ekipno i pojedinačno imaju visok kvalitet. Vrhunski vođen sastav ima vrednost i nama dobro dođe da vidimo gde smo u odnosu na takve ekipe jer bolje je meriti se sa najboljim igračima“ zaključio je Stanojević.

U grupi A, 10. januara, snage će odmeriti: Olimpijakos – Barseloneta (19), Vuljagmeni – Jadran (19), Hanover – Pro Reko (19), Radnički – Dinamo (20.30).

Tabela: Barseloneta i Olimpijakos 12, Pro Reko devet, Jadran šest, Vuljagmeni i Radnički po četiri, Hanover i Dinamo su bez bodova.

U grupi B, u sredu, 11.januara igraju: Marsej – Novi Beograd (20), Špandau – Ferencvaroš (19.30), Breša – OSC (20.30), Jug – Sabadelj (20).

Tabela: Novi Beograd 10, Breša i Ferencvaroš po devet, OSC pet, Jug i Marsej po četiri, Špandau dva i Sabadelj jedan bod.

Komentari

Vaš komentar