Tešanović pred Gruziju: Cenimo rivala, ali želimo pobedu

VPSCG

Izabranici Vladimira Gojkovića, vaterpolisti Crne Gore, počinju takmičenje na Evropskom prvenstvu u Splitu. Utakmica protiv Gruzije, na programu je 29. avgusta sa početkom u 10 časova i 30 minuta, a utakmice sa smotre najboljih selekcija Starog kontinenta, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Podsećanja radi, Crna Gora se nalazi u grupi sa Gruzijom, Slovačkom i Italijom. Prvoplasirana selekcija će izboriti plasman u četvrtfinale, dok će reprezentacije koje budu na kotama dva i tri, nokaut fazu, početi utakmicama osmine finala.

VPSCG/Anna Feher

“Iza nas je odlično odrađen pripremni period. Iza nas su Svetsko prvenstvo, finalni turnir Svetske lige, nekoliko izuzetno kvalitetnih pripremnih utakmica i turnira. Prvi rival je Gruzija, koja nas je propisno namučila na Svetskom prvenstvu. Radi se o selekciji koja u sastavu ima dosta iskusnih igrača, dosta naturalizovanih momaka, ali spremni smo da plan sprovedemo u delo, spremni smo da Evropsko prvenstvo otvorimo pobedom”, naglasio je Petar Tešanović, pa nastavio:

VPSCG/Anna Feher

“Stigli smo u Split sa najmlađom selekcijom na šampionatu. Idemo korak po korak. U svakom meču želimo pobedu bez obzira na ime rivala, a jasno je da je najvažniji meč na Evropskom prvenstvu – četvrtfinale. Međutim, očekuje nas mnogo iskušenja do četvrtfinala, pa su sada se misli usmerene ka Gruziji i pobedi kojoj težimo i koju ćemo, verujem ostvariti.

Grupa A: Crna Gora, Gruzija, Slovačka, Italija; Grupa B: Grčka, Hrvatska, Malta, Francuska; Grupa C: Španija, Nemačka, Holandija, Rumunija; Grupa D: Srbija, Mađarska, Slovenija i Izrael.

Komentari

Vaš komentar