Tešanović pred SP: Imperativ je da pružimo maksimum

VPSCG/Krsto Vulevič

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore odradila je zajedničke pripreme sa selekcijom SAD u Beogradu, preselila se u Bečej gde će trenirati zajedno sa Gruzijom. Selektor Vladimir Gojković će spisak od 13 igrača za Svetsko prvenstvo saopštiti 19. juna, a šampionat počinje 21. Crna Gora je u grupi sa Mađarskom, Brazilom i Gruzijom.

Na pres konferenciji uoči polaska za Beograd, Bečej i Budimpeštu koja će biti domaćin Svetskog prvenstva, selektor Gojković je saopštio skraćeni spisak od 15 momaka, a svi u timu su naglasili da bi plasman među osam najboljih selekcija planete u ovom momentu bio uspeh, jer Crna Gora ima daleko najmlađu ekipu na planetarnoj smotri.

VPSCG/Krsto Vulović

Crna Gora ima veliki potencijal, ali je svima jasno da je potrebno rada i pre svega strpljenja, kako bi ekipa, potencijal pretočila u kvalitet, kako bi stekla neophodno iskustvo, a samim tim bila konkurentna za osvajanje medalja na velikim takmičenjima.

“Fizički smo spremni za Svetsko prvenstvo. Spremni smo za borbu od prvog do poslednjeg minuta u svakom meču, bez obzira na ime rivala. Mlada smo ekipa, mnogima će ovo biti prvo veliko takmičenje. Praktično niko od nas nema iskustva, ali jedva čekamo da počne turnir, jer jedino u duelima sa iskusnijim selekcijama, sa favoritima na papiru, možemo da stignemo do željenog iskustva, možemo da vidimo šta nad nedostaje da bi bili kokurentni kada je reč o osvajanju medalja”, rekao je mladi golman, Petar Tešanović, uzdanica Breše i reprezentacije Crne Gore, pa nastavio:

VK Jadran

“Svetsko prvensto otvaramo duelom sa selekcijom Mađarske, koja je favorit broj jedan u grupi, ali i jedan od najvećih favorita kada je reč o osvajanju svetskog trona. Igrali smo dva puta sa Mađarima ove godine, oba puta smo poraženi. Mađarska je veliki favorit, ali kao što sam rekao i na početku, u svaki meč ulazimo sa ciljem da pružimo maksimum, da se borimo za pobedu, bez obzira na ime rivala”.

Prvoplasirana ekipa ide direktno u četvrtfinale, a selekcije koje budu na kotama dva i tri, nokaut fazu počinju utakmicama osmine finala.

VPSCG/Krsto Vulović

“Imperativa nema, tačnije rečeno imperativ je da pružimo maksimum, a verujem kao i svi u timu da možemo do četvrtfinala. Objektivno je da osvojimo drugo mesto u grupi, pa ukoliko ne bude iznenađenja u grupi sa kojom ukrštamo, u osmini finala izađemo na megdan Nemačkoj. Međutim, idemo korak po korak, a prvi je Mađarska”, zaključio je Tešanović.

Crna Gora je u grupi sa Mađarskom, Brazilom i Gruzijom. Tri selekcije će izboriti plasman u nokaut fazu takmičenja, a grupa u kojoj se nalazi Crna Gora ukršta sa grupom u kojoj su Hrvatska, Grčka, Nemačka i Japan.

Komentari

Vaš komentar