U ženskom finalu Kupa Vojvodina protiv Crvene zvezde

Vaterpolo 28. jan 202312:03
VSS/Slobodan Sandić

Nema nikakve dileme da je Vojvodina veliki favorit u duelu sa Crvenom zvezdom u finalu ženskog kupa. Meč za trofej biće odigran na bazenu „25.maj MGM“ u nedelju, 29. januara sa početkom u 17 časova kao uvodni deo programa u kojem će glavna predstava biti finale muškog kupa od 20 časova.

Novosadski klub ima istoriju dugu blizu 90 godina ali su jedine trofeje osvajale dame i to u poslednje dve godine. Duple krune su stigle na SPENS u finalima Kupa Vojvodina je pobedila prvo Palilulu a prošli put Crvenu zvezdu. Nedavno, na kvalifikacionom turniru u Novom Sadu bile su ubedljive protiv beogadskih crveno-belih.

„Dve godine odmeravamo sange, znamo se dobro. Lepa sportska atamosfera je najbitnija. Biće neizvesno, nema potcenjivanja protivnika. Još smo željni pobeda i dokazivanja. Moramo da igramo disciplinovanije nego do sada i nadam se da ćemo doći do trofeja. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo čak i previše. Kalendar je drugačiji. Uspeli smo da tempiramo formu. Pomeren je termin, treba biti pametan i ekipu održavati u formi. Posle praznika smo radili, videli smo na turniru prošle nedelje da su obe ekipe spremne i susret će biti enegričan i kvalitetan“, rekla je Slađana Drezgić trener Vojvodine.

Crvena zvezda je mlada ekipa i mladost protiv iskustva biće glavno obeležje duela. Nekada neprikosnovena ekipa u Srbiji sada je tri godine bez prvenstva (Palilula i Partizan dva puta) ali je vitrina bogata trofejima.

VSS/Slobodan Sandić

„Jako dobro se znamo. Vojvodina je do sada bila dominantna i favoriti su. Iskusniji su sastav ali to je motiv više da pružimo maksimum. Cilj nam je pehar kojeg smo više puta osvajali. Moramoda budemo disciplinovani, da se držimo dogovora i da uradimo sve da stignemo do pobede. Mislim da smo u formi i da će intezitet igre da proizađe iz motiva. Ovo je samo jedna utakmica i sigurna sam da će devojke oba tima da pokažu svoj maksimum“, kazala je Dragana Ivković trener Crvene zvezde.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar