Ubović za SK: Obradovao me poziv u državni tim

Vaterpolo 28. nov 202213:33
VSS

Nekoliko puta sam neformalno pričao sa Nemanjom Ubovićem (1991). Stari smo poznanici, još iz doba kada je, kao klinac, uveče dolazio na Tašmajdan, na treninge VK Beograd. Videlo se da u tom atipičnom centru ima kvaliteta što je kasnije pokazao i na juniorskim takmičenjima reprezentacije. Izabran je za najboljeg sidraša EP u Šibeniku 2011. godine.

Dejan Udovičić mu je prvi pružio šansu, da oseti atmosferu. Kasnije kod Savića, zamenio je Bobu Nikića i osvojio bronzu na SP 2017. godine u Budimpešti. Pored toga ima zlato sa Svetskog kupa 2014. godine u Almatiju, dve Svetske lige, po jednom tron na Mediteranu i Univerzijadi. Posle Mediteranskih igara u Taragoni 2018. godine, nije dobio poziv za  EP u Barseloni. Dejan Savić je odlučio da igra jedan drugi Nemanja – Vico. Od tada, Ubović se nadao novom pozivu, ali je Savić imao svoj plan. U igri su bili, posle odlaska Pijetlovića, Vico i Lazić, u ovoj godini je na centru bio i Velkić. Činilo se da je za Ubovića reprezentativna priča završena.

Privatna arhiva

„Moje je bilo da slušam. Koliko god mi je bilo teško te 2018. godine znao sam da je selektorova poslednja. Prihvatio sam bez reči, nadao se pozivu, makar na pripreme, jer sam imao dobre klupske sezone. Nije stizao i mislio sam da nema više za mene nacionalne kapice“ rekao Ubović.

Uzgred kada su klubovi u pitanju posle Beograda i Vojvodine, sa Barselonetom je bio prvak Evrope 2014. godine. U finalu je na Monžuiku savladan Radnički, a Ubin gol je imao veliku važnost jer je Barseloneta preokrenula rezultat. Iste godine osvojio je i Superkup, a igrajući u Breši stigao je do LEN Kupa. Nastavio je karijeru u Mađarskoj, igrao je za OSC, zatim godinu dana proveo u Sabadelju sa osvojenim Superkupom i potom se skrasio u Ferencarošu. Igra odlično.

„Osvojio sam dosta trofeja ali uvek igram na pobedu. Tako je i sada. Ferencvaroš je ozbiljan sastav u svakom pogledu, klub za primer, Varga vrhunski trener“, naglasio je Ubović.

Upravo su dobre igre u Mađarskoj bile temelj pričama da bi Ubović mogao sa domaćim pasošem da konkuriše za centra u reprezentaciji sadašnjeg vicešampiona Evrope.

„Neke priče jesu bile ali nisam hteo ništa preko noći da rešavam“.

VSS

Nedavna promena na kormilu srpske reprezentacije mogla bi da bude i promena u statusu Nemanje Ubovića. Novi selektor Uroš Stevanović je objavio da računa na centra Ferencvaroša, koji tako posle četiri godine ponovo dobio šansu.

„Tačno je, razgovarao sam sa Stevanovićem. Rekao mi je da me ima u planu, da ću biti na pripremama. To mi je dovoljno i uopšte ne mislim da sam ponovo reprezentativac. Samo sam kandidat, a koliko budem pokazao toliko ću i da vredim. Čekao sam šansu, stigla je kada se činilo da od nje neće biti ništa. Srećan sam, ali nisam u oblacima. Imam veliki motiv da se još jednom dokažem i neće biti srećnijeg od mene ako ponovo budem u sastavu. Ovo je tek  početak. Imamo svi zajedno puno posla“

Da sve bude lepše u vreme kada je reprezentacija osvajala Tokio, postao je otac. Supruga Jovana je rodila Jakšu. Najlepša i najvažnija medalja.

„ Da, Jovana i Jakša su centar mog života. I sve je lepše sa njima pa u tom lepom životnom scenariju je i ovaj Stevanovićev poziv. Nadao sam se godinama. Stigao je, srećan sam“ završio je Nemanja Ubović.

Komentari

Vaš komentar