Bivši vaterpolista Partizana preminuo u 22. godini

Vesti vaterpolo 17. feb 201718:48 > 18:50
Podeli:
waterpolopartizan.rs

Bivši vaterpolista Partizana, Radosav Andrejić preminuo je posle teške bolesti u 22. godini, saopšteno je na zvaničnom sajtu crno-belih.

Andrejić, koji je prošao sve mlađe kategorije Partizana i bio uspešan student Stomatološkog fakulteta, je pre godinu dana oboleo od leukemije.

Andrejić je pionirskim, kadetskim i juniorskim ekipama Partizana osvojio nekoliko trofeja nacionalnog prvaka, Kup Srbije, a imao i mnogo uspeha na međunarodnim turnirima. Kao igrač je stasavao sa vršnjacima i vaterpolistima godinu, dve mlađim od njega. Većina njih su poslednjih godina nosioci igre prvog tima crno-belih.

Radosavov tri godine mlađi brat Dušan je takođe prve sportske korake napravio kao vaterpolista Partizana. Obojica su na Banjici ostali upamćeni kao uspešni vaterpolisti, veliki radnici, vaspitani i primerni sportisti.

U akcije za prikupljanje sredstava za lečenje i operaciju Radosava Andrejića uključio se, između ostalih, i Vaterpolo klub Partizan, koji je organizovao humanitarnu utakmicu sa Galatasarajem.

Vaterpolo klub Partizan upućuje izraze iskrenog saučešća porodici Radosava Andrejića.