Šćepanović: Srbi, Hrvati, Mađari… Sve je moguće

Vesti vaterpolo 26. jun 201720:49 > 20:53
VPSCG

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore nastavlja sa intenzivnim pripremama za Svetsko prvenstvo koje se ovog leta igra u Budimpešti. Posle Volvo Kupa na kojem je Crna Gora u konkurenciji sa Slovačkom, Mađarskom i Hrvatskom osvojila prvo mesto, nastavak rada je usledio u Nikšiću.

Sa radom se nastavilo u Herceg Novom, a selekcija se okupljala i kompletirala kako su se završavale klupske obaveze. Sparing partneri bili su Kazahstan, Rusija, Francuska, ekipa Juga iz Dubrovnika.

Posle desetak dana rada na Korčuli, selektor Vlada Gojković je odveo selekciju Crne Gore na izuzetno kvalitetan turnir u Grčkoj. Na Samarcidis Kupu su učestvovali Španija, Mađarska, Kanada i Grčka.

Posle tri dana takmičenja Crna Gora je osvojila drugo mesto. Podsećanja radi u sastavu tima nije bilo Darka Brguljana i Aleksandra Radovića koji su se nedvno priključili reprezentaciji zbog obaveza u šampionatu Nemačke.

U prvom kolu Crnogorci su odigrali nerešeno sa Španijom – 5:5. Usledio je poraz od Mađarske 8:6, a zatim pobeda nad selekcijom Kanade od 13:6, a zatim u borbi za drugo mesto trijumf nad domaćinom Grčkom u neizvesnoj završnici sa 6:5. Prvo mesto osvojila je Mađarska, a drugo je pripalo Crnoj Gori koja je imala isti broj bodova, ali bolju gol razliku od Španije.

Zanimljivo je da je Crna Gora na turniru u Grčkoj lako pobedila Kanadu koja će joj biti jedan od rivala na Svetskom šapionatu. Da se kroz sparinge upoznala sa mogućnostima Kazahstana koji je učestvovao na finalnom turniru Svetske lige.

Treći rival u grupi će biti Brazil. Stručnjaci, kao i ljubitelji vaterpola u Crnoj Gori smatraju da puleni Vlade Gojkovića ne bi smeli da imaju problema na putu ka direktnom plasmanu u četvrtfinale.

Glavni favoriti za osvajanje medalje na Svetskom šampionatu su Srbija, Hrvatska i Mađarska. Što se nas tiče, primarni cilj je da odemo u Budimpeštu maksimalno spremni i fokusirani na rivale. Nema pritiska, nismo opterećeni imperativom osvajanja medalje. To naravno ne znači da se nećemo boriti za istu. Primarni cilj je plasman u četvrtfinale, a u nokaut fazi je sve moguće“, rekao je jedan od iskusnijih u timu Crne Gore, golman Miloš Šćepanović.

Treba napomenuti da Crna Gora na Svetskom prvenstvu neće moći da računa na asove kakvi su Aleksandar Ivović, Vjekoslav Pasković, Mlađen Janović…