SP: Draško Brguljan potopio Rusiju

Vesti vaterpolo 27. jul 201714:51 > 14:55
Podeli:
Streeter Lecka ,Getty Images Sport

Vaterpolisti Crne Gore uspeli su u razigravanju od 5. do 8. mesta da pobede Rusiju sa 9:8 po četvrtinama 1:1, 4:2, 2:4, 2:1.

Rival u borbi za peto mesto selekciji koju sa klupe vodi Vladimir Gojković biće bolji iz duela Australije i Italije. Centralna figura meča protiv Rusije, bio je Draško Brguljan koji je postigao četiri gola.

Crna Gora je na Svetsko prvenstvo krenula sa ciljem da izbori mesto u četvrtfinale. Uspela je u tome. U konkurenciji sa Kanadom, Kazahstanom i Brazilom, osvojila je prvo mesto i pored neočekivanog remija sa Kanadom u prvom kolu. U četvrtfinalu neprelazna prepreka je bila selekcija Grčke, a ljubitelji vaterpola u Crnoj Gori i dalje žale za propuštenim prilikama u prvoj deonici. Podsećanja radi Drašković je promašio peterac, Draško Brguljan zicer iz kontre, Đuro Radović iz više nego dobre pozicije, a Mišić je pogodio stativu. Grčka je ovaj period dobila sa 1:0, a zatim za tri minuta sa tri gola srušila sve snove Crne Gore o iznenađenju.

S obzirom da je Crna Gora ušla u proces formiranja selekcije koja bi po planu, maksimum trebalo da dostigne do Olimpijskih igara selektor Vladimir Gojković je naglasio da je svaka pobeda na tom putu zlata vredna i da od svojih igrača očekuje da pruže maksimum u borbi za peto mesto. Tako je i bilo protiv Rusije tokom prve dve deonice.

Odbrana je funkcionisala jako dobro, u napadu je škripalo, tačnije rečeno golman Rusije Cincarev je već u prvoj deonici imao pet intervencija, uz dve pogođene stative, ali i pored toga Crna Gora je vodila sa 5:3. Međutim, Rusija se nije predavala. Uzvratila je udarac istom merom, pa je uoči poslednje deonice na semaforu pisalo 7:7.

Usledila je neizvesna poslednja deonica. Gol Draška Brguljana uz dve ukradene lopte, gol Aleksandra Radovića i dve sjajne intervencije Šćepanovića za konačnih – 9:8.

CRNA GORA: Lazović, Draško Brguljan 4, Banićević 1, Petković, Darko Brguljan , Aleksandar Radović 3, Drašković, Ukropina, Đuro Radović, Mišić 1, Čučković, Murišić , Ščepanović.

Meč za peto mesto se igra u subotu kada se i završava vaterpolo turnir na Svetskom prvenstvu.