Pijetlović: Očekivano je da jednom padnemo

Vesti vaterpolo 28. jul 20172:58 > 2:59
Ryan Pierse/Getty Images

Srpski vaterpolista Duško Pijetlović rekao je da se saigrači i on nisu nadali da će njihovom nizu osvajanja zlatnih medalja na velikim takmičenjima doći na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

‘Delfini’ su bili nezaustavljivi od leta 2014. godine, a njihov niz zaustavili su Hrvati pobedom u polufinalu planetarnog šampionata rezultatom 12:11.

Vaterpolo reprezentacija Srbije tako će se u subotu boriti za bronzu sa Grčkom, dok će rival Hrvatske u finalu biti selekcija domaćina – Mađarske.

Očekivano je da jednom padnemo. Nismo se nadali, nadali se osvajanju turnira. Pad je logičan, ali ovde nismo ispoštavali golmane koji su ispaštali za naše odluke u odbrani. Verujem i nadam se trećem mestu. Svaki finiš ih je vraćao u utakmicu. Ulazili smo izjednačeni u četvrtine. Gluposti su na doveli do poraza. To je odlučilo pre svega ono što smo radili u odbrani”, rekao je Pijetlović.

Jedan od najboljih svetskih vaterpolista Filip Filipović na konstataciju da se posle sjajnog niza poraz morao desiti u nekom trenutku rekao je:

Naravno, to je sasvim normalno. Tim Hrvatske je sastavljen od izvanrednih igrača, koji imaju fantastičan individualni kvalitet. Zaista su unapredili igru od Olimpijskih igara u Riju, ono što mi prestaje samo je da im čestitam na plasmanu u finalu. Nama preostaje da damo sve od sebe i da osvojimo bronzanu medalju”.