Prlainović: Najjači smo, ali to nismo pokazali

Vesti vaterpolo 29. jul 201720:23 > 20:27
Podeli:
VSS/UNIQA

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović rekao je posle osvajanja bronze na Svetskom prvenstvu u Budimpešti da su saigrači i on velikom željom došli do tog uspeha.

Izabranici Dejana Savića su u meču za treće mesto pobedili Grčku rezultatom 11:8 i tako došli do medalje na desetom velikom takmičenju zaredom. Niz zlatnih medalja pre dva dana zaustavili su hrvatski vaterpolisti, koji će se za zlato boriti sa Mađarima.

Odlično smo otvorili utakmicu, imali pravi pristup i ogromnu želju da dođemo do bronze. Uspeli smo, ovo je dobar kraj turnira. Mislim da smo najjači, ali nismo pokazali. To ćemo da analiziramo“, naglasio je Prlainović.

Duško Pijetlović takođe je istakao da su srpski vaterpolisti pokazali da su kvalitetniji.

Vratili smo se posle teškog poraza, teškog jer godinama nismo gubili ovakve mečeve kao što je bio onaj sa Hrvatskom. I sada lagana pobeda. Od starta smo pokazali i kvalitet i želju. Držali smo prednost od dva-tri gola, mada su oni lako dobijali faulove za razliku od nas. Tu je gorak ukus jer neko sa strane može da organizuje meč kako njemu odgovara“, istakao je Pijetlović.

VSS/UNIQA

Milan Aleksić je istakao da ne želi da komentariše utakmicu, pošto su svi sve videli, kako je rekao.

Drago mi je da smo posle poraza od Hrvata pokazali mentalnu snagu da se vratimo i ponosan sam na ove momke. Čestitam im i srećan sam što sam deo ove ekipe. Bronza nije mala stvar. Nastavljamo dalje, verujemo u sebe“, rekao je Aleksić.

Golman Gojko Pijetlović kao glavnu stvar istakao je nastavak niza medalja.

Nije ono na šta smo navikli, ali ovo je uspeh jer smo rekli da je svaka medalja bitna. Mnogo smo sigurno delovali, davali golove iz igre. Grci su tvrdi, strpljivi pa smo se borili njihovim oružjem. Mislim da je lepo kada turnir završite pobedom“, naglasio je Pijetlović.

Sava Ranđelović je, kao mnogi njegovi saigrači, pomenuo da postoji žal zbog utakmice sa Hrvatskom.

Nisam navikao na bronze, ali sam sada prezadovoljan. Ostaje žal za onom utamicom sa Hrvatskom, ali je sada sve ok kada se završi medaljom. Nije bilo dileme, ni nervoze. Grci su pokušavali ali smo držali sve vreme kontrolu igre i rezultata“, rekao je Ranđelović.