Ivović: Igraću na EP, Srbija je jednom morala da izgubi

Vesti vaterpolo 7. avg 20170:59 > 1:09
Podeli:
Matthias Hangst, Getty Images Sport

Prošlo je Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima. Ljubitelji vaterpola sada prate dešavanja u Beogadu gde je u toku Svetsko prvenstvo za mlade, generacija U20.

Crnu Goru vodi Veljko Uskoković. Ima ekipu koja poseduje veliki potencijal, koja je bila srebrna na juniorskom Svetskom prenstvu prošle godine u Podgorici, ali…. Crna Gora ima problem da je specijalnu pozivnicu dobila posle otkazivanja Brazila. Kasno je počela pripreme, nije bilo mnogo pripremnih utakmica, momci koji su bili u Budimpešti Aleksa Ukropina i Đuro Radović su se priključili timu tek u Beogradu. Dileme nema. Crna Gora ima potencijal, kvalitet, ali ostaje dilema da li može do medalje.

Na Svetskom prvenstvu za senore cilj je bio četvrtfinale, a san medalja. Cilj je ostvaren, ne i san. Grčka je zaustavila Crnu Goru u četvrtfinalu, pa su puleni Vladimira Gojkovića na kraju bili peti. I dalje u vazduhu lebdi pitanje kakav bi bio epilog da su u timu bili Aleksandar Ivović, Vjekoslav Pasković, Mlađen Janović, ili bar jedan od njih.

Da ne bude zabune, svi su dobili zeleno svetlo od selektora Gojkovića da napune baterije posle Evropskog prvenstva u Beogradu na kojem je osvojena srebrna medalja i posle Olimpjskih igara u Brazilu na kojima je Crna Gora treći put za redom bila četvrta.

Sigurno ću igrati na Evropskom prvenstvu ako budem zdrav. Za ostale ne znam. Da budem precizniji, preskočio sam Svetsko prvenstvo u dogovoru sa selektorom Gojkovićem, ali ću biti na raspolaganju državnom timu sve do Olimpijskih igara u Japanu. Crna Gora je ostvarila dobar rezultat u Budimpešti, ako se uzme u obzir da u timu nije bilo sedam igrača iz Rija“, rekao je Ivović i nastavio:

Ostao je gorak ukus posle Grčke jer je u jednom trenutku na semaforu pisalo 10:2, ali svi koji su gledali utakmicu mogli su da vide da je meč mogao da ode i u drugom pravcu da nije bilo velikih promašaja u prvoj deonici“.

Hrvatska je šampiona sveta, Srbija je treća.

Okršaj Hrvatske i Srbije bio finale pre finala. Pravi spektakl. Fortuna je bila na strani Hrvatske, a Srbija i ima i nema za čim da žali. Morao je da dođe taj dan kada neće osvojiti zlatnu medalju, to je jasno svima. S druge strane, Srbije je održala kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Ovog leta Srbija je uzela zlato i Svetskoj ligi i bronzu na Svetskom prvenstvu. To je rezultat za poštovanje, kao i sve što je vaterpolo reprezentacija Srbije uradila u proteklih nekoliko godina“, rekao je najbolji sportista Crne Gore u godini koja je ostala iza nas i uzdanica italijanskog Pro Reka.