Gojković za SK: Alfen kao Pro Reko

Vesti vaterpolo 6. nov 20170:52 > 0:56
Podeli:
VK Jadran

Odmor? Šta je to pitaju se vaterpolisti Jadrana. Ekipa koju sjajno vodi selektor Crne Gore, Vladimir Gojković zaboravila je na reč kojom počinje ova priča. Odmah po završetku klupske sezone u kojoj je osvojena dupla kruna, gotovo svi igrači tima iz Herceg Novog su imali reprezentativne obaveze.

Peto mesto na SP u Budimpešti, pa peto mesto na SP za igrače do 20 godina u Beogradu, pa zlato na EP za juniore. Više nego dobra osnova za primarni cilj a to je plasman na Olimpijske igre i osvajanje medalje posle tri uzastopna četvrta mesta.

U međuvremenu, Jadran je napravio novi podvig. Prošao je tri kruga kvalifikacija i stigao od Lige šampiona. U grupi sa Pro Rekom, Solnokom, Egerom, Brešom, Steauom, Alfenom i Špandauom, puleni Vlade Gojkovića su postavili novi cilj. Plasman na finalni turnir na kome će ove sezone učestvovati osam ekipa.

Niko ne sme da nam zabrani da sanjamo i postavljamo sami sebi ciljeve” poručili su kao jedan vaterpolisti Jadrana.

Treneru Gojkoviću ovakav stepen motivisanosti ide na ruku, naravno. Lakše je raditi sa momcima koji uvek žele dalje, više…. Već na startu elitnog takmičenja, vaterpolisti Jadrana su pokazali da nisu jako samo na rečima. Dobili su Špandau sa 11:5, a sada sledi gostovanje holandskom Alfenu koji je u prvom kolu poražen od Pro Reka sa 19:1.

“Prikazano u duelu sa moćnim Pro Rekom nije merilo niti pokazatelj na osnovu koga možemo da dođemo do bilo kakvog zaključka o kvalitetima i mogućnostima tima iz Holandije. Problem je što nemamo mnogo informacija. Gledao sam neke mečeve iz holandskog šampionata. Favoriti smo i ne bežimo od toga. Međutim, mojim igračima mora da bude jasno da pristup meču mora da bude kao da igraju protiv Pro Reka a ne Alfena. Samo tako možemo da se nadamo da ćemo stići do pobede i da će trijumf nad Špandauom dobiti na težini i vrednosti” naglasio je za Sport Klub Vladimir Gojković.

Ono što brine navjače Jadrana i ljubitelje vaterpola u Crnoj Gori je umor koji definitvno mora da stigne Novljane koji uporedo sa Ligom šampiona igraju i regionalnu Triglav ligu u kojoj su u prošlom kolu dobili Budvu sa 15:3. Brine ih i finansijska situacija u klubu, jer je plasman u Ligu šampiona pored 14 sjajnih mečeva doneo čelnicima kluba novi zadatak, da pronađu nekih 100 hiljada evra koliko je potrebno za takmičenje u elitnom društvu.

“Borimo se na svim frontovima. Sve je međusobno povezano. Dobri rezultati traže dodatna ulaganja, sa druge strane lakše je pronaći sredstva ako ostvarujete rezultate. Naravno da me brine umor, jer su momci u pogonu gotovo bez prestanka. Pokušavamo da to rešavamo u hodu. S druge strane, šta smo tražili to smo i dobili. U Holandiju ponavljam putujemo sa željom da ostvarimo pobedu. Umor ne prihvatam kao alibi. Momci su motivisani, željni uspeha i to je jako bitno. Uveren sam da će odigrati maksimalno ozbiljno, kako bi sa dve pobede dočekali treće kolo i okršaj sa Egerom i Herceg Novom. Bila bi to idealna situacija da pred svojima navijačima uz vetar u leđa pokušaju da na pleća obore favorita iz Mađarske i pokažu da snovi o plasmanu na finalni turnir Lige šampiona, imaju osnova” naglasio je za Sport Klub, Vladimir Gojković.

Utakmica između Alfena i Jadrana igra se u sredu sa početkom od 20 časova i 30 minuta. U ostalim mečevima grupe u kojoj se nalazi Jadran snage će odmeriti Eger – Pro Reko, Špandau – Sabadelj i Solnok – Steaua.