Milorad Krivokapić u Tehničkom komitetu FINA

Vesti vaterpolo 28. nov 201712:34 > 12:42
Podeli:
Vaterpolo savez Srbije

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić imenovan je za člana Tehničkog vaterpolo komiteta (TWPC) Svetske vaterpolo organizacije (FINA).

Adam Pretty, Getty Images

Krivokapić je aktuelni predsednik VSS sa briljantnom igračkom karijerom. Bio je golman vaterpolo reprezentacije Jugoslavije, te olimpijski pobednik iz Los Anđelesa 1984 . godine i svetski prvak iz Madrida 1986. Najbolji vaterpolista sveta u izboru FINA, a svojevremeno je proglašen i za najperspektivnijeg trenera u svetu.

„Priznanje dobijeno od FINA je pre svega u korist organizacije koja u nimalo lakim uslovima radi uspešno i rezultatski, osvajanjem medalja na svim takmičenjima, i organizaciono jer smo se pokazali kao vrhunski domaćini najvećih takmičenja od kojih je Evropsko prvenstvo u Beogradu najbolje i najposećenije do sada. Izbor nameće još bolji rad i kod nas, ali i u FINA, jer ima dosta stvari koje treba da se reše a verujem da našim znanjem, baziranim na iskustvu, tradiciji i rezultatima možemo da pomognemo“, rekao je predsednik VSS Milorad Krivokapić.