Mandić: Peterac nije postojao

Vesti vaterpolo 20. mar 201820:05 > 20:09
Adam Pretty, Getty Images Sport

Srpski reprezentativac Dušan Mandić rekao je da je posle utakmice pričao sa sudijom iz Grčke zbog odluke da dosudi isključenje i peterac iz kojeg je Draško Brguljan dao gol sa kojim je Crna Gora došla do željenog trijumfa sa tri gola razlike protiv Srbije.

Crna Gora se sada nalazi u jako dobroj situaciji, jer u poslednjem meču protiv Rumunije ima priliku da izbori plasman na finalni turnir Svetske lige. Da bi stigli do cilja puleni Vladimira Gojkovića moraju da pobede u gostima Rumuniju sa najmanje šest golova razlike.

“Peterac i isključenje na kraju su razlog razgovora sa sudijom iz Grčke. Mnogo se grešilo, suđenje je bilo loše na obe strane, smatram da peterac nije postojao. Crna Gora je sigurno zadovoljna u ovom trenutku, ima i razloga tako bude jer je jako blizu plasmana na finalni turnir Svetske lige. Mi smo spavali tokom prve dve deonice. Tek smo se u trećoj četvrtini probudili. Čestitam Crnoj Gori na zasluženoj pobedi na otvaranju bazena, ali i dalje smatram da peterac nije postojao”, rekao je Mandić i dodao:

“Naglašavam da ni jednog trenutka ne želim da umanjim više nego zasluženu pobedu Crne Gore“.

Srbija se kao i Crna Gora odmah okreće finalnom turniru Kupa Evrope. Srbija je u grupi sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Francuskom. Drugu grupu čine Italija, Španija i Grčka. Finalni turnir se igra u Rijeci od 5. do 8. aprila.