Krivokapić odlazi iz VSS: Ponosan sam na rezultate

Vesti vaterpolo 9. apr 201817:31 > 17:35
Podeli:
Vaterpolo savez Srbije

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić istakao je da se neće kandidovati za tu poziciju na predstojećim izborima za rukovodstvo VSS.

VSS/Ivica Veselinov

Odlučio sam da ne budem kandidat za predsednika. Vreme je da u nimalo lakim vremenima rukovođenje preuzmu mlađi ljudi„, rekao je Krivokapić, koji je na čelu VSS bi od 2014. godine.

On se osvrnuo na rezultate vaterpolo reprezentacije Srbije, kao i na stanje u kome se organizacija Vaterpolo saveza Srbije nalazila kada je pre četiri godine došao na mesto predsednika.

„Preuzeo sam sa saradnicima organizaciju u teškom trenutku. Kadrovski je bila slaba, dugovi ogromni, posebno prema igračima. Sada mogu da kažem da sam ponosan na urađen posao. Pre svega je bila ogromna pomoć države. Konačno smo imali i važne sponzore, bez čije pomoći ne bismo mogli da realizujemo sve naše planove„, rekao je Krivokapić, a zatim i nastavio o rezultatima:

Šta je uradila reprezentacija sa selektorom Dejanom Savićem ne treba da se govori, osvojili su sve, to je godinama najbolja ekipa Srbije. Vratili smo žensku reprezentaciju, jačali mlađe selekcije. Organizovano je nekoliko velikih takmičenja u našoj zemlji, pamtiće se Evropsko prvenstvo u Beogradu. Prema igračima je vraćen veliki deo dugova. Istin, finansijskih problema ima i sada i verujem da će nove snage naći način da se izbore sa tim„.

Imena potencijalnih naslednika Milorada Krivokaića, biće poznata u utorak, dok će Skupština VSS biti održana 24. aprila u Beogradu.