LEN Evrokup: Novljani sa golom više idu u Budimpeštu

Vesti vaterpolo 23. jan 201919:42 > 19:47
sport klub

Vaterpolisti Jadrana pobedili su OSC iz Budimpešte u prvom meču polufinala LEN Evrokupa u Herceg Novom sa 11:10 i pokazali da mogu da se nadaju plasmanu u veliko finale posle revanša koji se igra 27. februara u Mađarskoj.

Golove za Jadran postigli su: Đuro Radović 3, Kanstantin Averka 2, Filip Gardašević, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Marko Petković, Vlado Popadić i Dimitrije Obradović po jedan gol. Strelci za OSC bili su: Balaš Erdelji 4, Kristijan Manhrec 3, Sava Ranđelović, Ferenc Salamon, Đerđo Kovač po jedan. Branislav Mitrović je imao devet odbrana, Nemanja Ubović nije uspeo da se upiše u listu strelaca, a Aleksa Ukropina nije bio u sastavu tima.

Impresionirani značajem utakmice, izabranici Vladimira Gojkovića su jako loše odigrali prvu četvrtinu, pa je na semaforu pisalo 3:0 za OSC iz Budimpešte. Gosti su iz četiri šuta ka golu, tri puta uspeli da zatresu mrežu, a strelci su bili Sava Ranđelović, Balaš Erdelji i Kristijan Menhrec. S druge strane, Branislav Mitrović golman reprezentacije Srbije kao da je uplašio Novljane.
Vaterpolisti Jadrana su iz igre šutirali 7-0, dva puta nisu uspeli da iskoriste situacije kada su imali igrača više u bazenu, a pomenuti Mitrović je vrlo brzo prikupio pet odbrana.

Druga deonica, druga priča. Novljani su zaigrali maestralno u oba pravca. Dva gola je postigao Đuro Radović, dobro su ga pratili Filip Gardašević, Kanstantin Averka, Dimitrije Obradović i Marko Petković pa je na semaforu pisalo 6:6. Jadran je vodio sa 6:5, ali su goste u igri održali Balaš Erdelji sa dva gola i Đerđo Kovač, uz sjajne odbrane Mitrovića.

Probudila se naravno i publika, pa su Novljani dobili ogroman vetar u leđa. Igrao je sjajno Jadran, a igrao je sjajno i OSC pa smo gledali atomski vaterpolo. Jadran je golovima Dragana Draškovića, Đure Radovića, Vladana Popadića i Kanstantina Averke dva puta imao dva gola više 9:7 i 10:8, ali su gosti sa dva gola Kristijana Menhreca i sjajnog Balaša Erdeljija uspeli da na odmor uoči poslednje četvrtine odu sa minusom od jednog gola – 10:9.

Granitne odbrane oba tima su obeležila poslednju deonicu. Vladan Spaić je pogodio sa 11:9 na početku, a zatim sa Branislav Mitrović sa jedne i Slaven Kandić delovali kao hobotnice, uz veliku podršku saigrača u polju. Na 24 sekunde pre kraja Ferenc Salamon je pogodio za 11:10, a Novljani su imali poslednji napad. Imali su i igrača više, ali Filip Gardašević nije uspeo da zatrese mrežu.

Revanš se igra 27. februara u Budimpešti.