TL: Mladost lako sa Partizanom, Jadran sa Mornarom

Vesti vaterpolo 2. mar 201922:50 > 22:52
sport klub

Kompletirano je 16. kola regionalne vaterpolo lige. Mladost je u Zagrebu nadigrala Partizan, a većih problema nije imao ni Jadran iz Herceg Novog protiv Mornara iz Splita.

Zagrepčani su dobili Partizan sa 18:11. Pitanje pobednika se nije postavljalo nijednog trenutku, a najefikasniji u sastavu domaćina koji igra u Ligi šampiona bili su Kozmin Radu i Antonio Petković sa po četiri gola. Kod Partizana, raspoloženi za igru u napadu bili su Petar Kasum, Andrej Barać, Aleksandar Radanović i Nikola Radonjić sa po dva gola.

Jadran iz Herceg Novog je posle plasmana u finale LEN Evrokupa lako izašao na kraj sa Mornarom iz Splita – 17:5. Kanstanin Averka je postigao tri, Dimitrije Obradović, Dušan Banićević, Petar Mijušković i Đuro Radović po dva gola za Jadran. Kod Splićana, Marin Vrdoljak je postigao tri, a Rino Burić dva gola.

Jug je nadigrao POŠK sa 14:6. Ekipa iz Dubrovnika koja slovi za jednog od favorita kada je reč o osvajanju titule klupskog prvaka Evrope i odbranu trona u regionu, nije imala problema, a najefikasniji su bili Danil Merkulov sa tri, odnosno Luka Lozina i Loren Fatović sa po dva gola. Kod POŠK-a, dva puta se u listu strelaca upisao Jerko Penava.

Šabac je na svom bazenu pružio dostojan otpor, ali je poražen od Jadrana iz Splita sa 9:6. Prevagu na tasu Splićana doneli su Marin Delić i Anđelo Šetka sa po dva gol. Kod Šapca, raspoloženi za igru u napadu bili su Nikola Lukić i Nikola Marković sa po dva fola.

16. kolo: Crvena zvezda – Primorac 13:8. SUBOTA: Mladost – Partizan 18:11, Jadran Herceg Novi – Mornar 17:5, Jug – POŠK 14:6, Šabac – Jadran Split 6:9.

Tabela: Mladost 43, Jadran Herceg Novi 39, Jug 38, Jadran Split 31, Mornar 19, Šabac 15, Crvena zvezda 14, Primorac 13, Partizan 11, POŠK 3.