Savić pred odlazak u Japan: Nismo opušteni

Vesti vaterpolo 4. jul 201912:18 > 12:26
VSS/Marcel ter Bals

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas je otputovala na Svetsko prvenstvo, koje se održava u Japanu, u znatno izmenjenom sastavu u odnosu na prethodni period.

„Imaćemo dobre pripreme u Japanu, odigraćemo i dve utakmice sa Kašivazakijem, prvakom ove zemlje. Ispunili smo glavni cilj u sezoni, neminovno je bilo da se pojedini igrače oporave, osveže, napune baterije, a da mlađi dobiju priliku da se pokažu. To je okosnica tima za Olimpijske igre 2024. mada su i kandidati za Tokio. Nismo opušteni, mada nemamo imperativ kao ranijih godina. Predstavljamo Srbiju i znamo šta to znači”, rekao je novinarima selektor Dejan Savić.

Reprezentaciju Srbije na SP će predstavljati sledeći igrači: Dimitrije Rističević (Novi Beograd), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Đorđe Lazić (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Strahinja Rašović (Eger), Nikola Dedović (Špandau), Ognjen Stojanović (Miškolc) i Lazar Dobožanov (Radnički).

Srbija se takmiči u grupi sa Crnom Gorom, Grčkom i Južnom Korejom.