Lazović: Bolje sada, nego u Južnoj Koreji

Vesti vaterpolo 10. jul 201923:02 > 23:07
Podeli:
VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore poraženi su od SAD u finalu turnira u Kini sa 8:4. Bila je to ujedno poslednja provera izabranika Vladimira Gojkovića pred start Svetskog šampionata i duela sa Srbijom.

Pored Srbije, u grupi su još Grčka i Južna Koreja, a prvoplasirana selekcija će izboriti plasman u četvrtfinale, dok će reprezentacije koje budu na pozicija dva i tri igrati u osmini finala.

Crna Gora u Južnu Koreju kreće sa željom da se bori za medalju i vizu za Olimpijske igre. Na talonu su tri medalje i dve vize. Podsećanja radi mesto na Igrama za sada su obezbedili domaćin Japan i Srbija koja je nedavno osvojila Svetsku ligu. U Južnoj Koreji će biti poznata još dva učesnika Olimpijskih igara. Da li će među njima biti i Crna Gora?

Nastojaćemo da bude. Tačnije, daćemo sve od sebe. Iza nas je turnir u Kini sa kojim možemo da budemo zadovoljni. Pobedili smo Kinu, Kanadu i SAD u ligaškom delu, a zatim poraženi od SAD u finalu. U poslednjem meču pred Svetsko prvenstvo smo pokazali neke slabosti, koje možemo i uveren sam da ćemo ih ispraviti. Jako dobro samo radili i siguran sam kao i svi u državnom timu da ćemo biti pravi na planetarnoj smotri”, naglasio je golman reprezentacije Crne Gore Dejan Lazović i nastavio, „Napad nije funkcionisao kao treba protiv SAD u velikom finalu. Praktično nam ništa nije polazilo za rukom. Pored toga bilo je dosta lakih golova i propusta u odbrani. Imali smo slab dan, baš slab. Dobro je da se on desio tokom priprema, a ne na Svetskom šampionatu koje sledi”.

Crna Gora će u grupi na Svetskom prvenstvu igrati protiv Srbije u noći između 14. i 15. jula od 1.30, Grčke 17. jula i Južne Koreje 19. jula.