Gojković i Janović: Idemo korak po korak

Podeli:
VPSCG

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore doputovala je u Južnu Koreju gde u ponedeljak počinje nastup na Svetskom prvenstvu, duelom sa Srbijom koja je nedavno osvojila Svetsku ligu i mesto na Olimpijskim igrama.

U preostalom periodu, popularne „ajkule“ iz Crne Gore će odraditi fine radove, kako bi tempirale formu za prvi meč na planetarnoj smotri koji počinje u 1 čas i 30 minuta posle ponoći.

„Davno smo počeli pripreme. Jedan broj igrača koji je ovde je od starta krenuo. Prošli su veliki period rada. Mogu slobodno da kažem da su svi dobro radili. I ostali igrači kako su se priključivali, odlično su odgovorili svojim obavezama. Izabrali smo 13 igrača za koje mislimo da su najbolji u ovom momentu. Obradović je otpao poslednji, ali i pored njega tu su bila još tri, četiri igrača u užoj konkurenciji. Teška odluka, ali nadam se da ovih 13, u ovom momentu mogu najviše da daju. Podizali smo formu kroz turnir u Kini, nadam se da ćemo biti spremni za prvi meč sa Srbijom koji je izuzetno važan” rekao je selektor Vladimir Gojković i nastavio:

„Mi smo došli na Svetsko prvenstvo sa ciljem da pokušamo da stignemo do pobede protiv kompletne Srbije. Srbija jeste slabija od ekipe koja je osvojila Svetsku ligu i mesto na Olimpijskim igrama, ali svi igrači koji će biti sa druge strane bazena imaju veliki motiv i kvalitet, što su i pokazali pre četiri godine kada su osvojila Svetski kup. To su igrači koji igraju u dobrim klubovima, ali sigurno će biti lakše nego da igramo protiv najjačeg sastava Srbije. Moram da naglasim da razmišljamo samo o sebi. Ako budemo na nivou na kojem možemo, imamo velike šanse da slavimo”.

Pored Srbije, rivali Crnoj Gori u grupi će biti Grčka i Južna Koreja. Mlađan Janović ističe da je svaka utakmica važna i da je neophodno iz meča u meč podizati formu.

Jako dobro smo odradili pripreme. U naredna dva dana pripremićemo još neke taktičke stvari. Idemo iz meča u meč. Prvo protiv Srbije, pa Grčke, a zatim i protiv Južne Koreje. Neophodno je da podižemo formu iz duela u duel. Svaka utakmica u grupi je važna, ali ne i odlučujuća, sem toga da li ćemo ići direktno u četvrtfinale ili osminu finala.”, naglasio je Janović i nastavio:

Bez obzira na to da li smo prvi ili treći u grupi, promeniće se jako malo stvari. Turnir je dugačak i zahtevan, a najvažnije je da idemo iz meča u meč. Srbija jeste izmenila sastav, ali smo ga izmenili i mi u poslednje dve, tri godine. To nosi neke svoje mane, ali i dobre stvari. Novi igrači u Srbiji će sigurno biti motivisani, ali isto tako imamo i mi mlade momke koji prvi put učestvuju na ovako velikom takmičenju. Tako da će i oni biti jako motivisani. Očekujem odličan meč, a mislim da će u našoj grupi, nijanse odlučivati u duelima sa Srbijom i Grčkom”.

Utakmica između Crne Gore i Srbije igra se u noći između nedelje i ponedeljka, sa početkom u jedan čas i 30 minuta posle ponoći.