'Delfini' u Hagu otvaraju Svetsku ligu

Vesti vaterpolo 11. nov 201923:04 > 23:06
Podeli:
VSS/Marcel ter Bals

Vaterpolo reprezentacija Srbije u utorak od 20 časova u Hagu igra sa Holandijom prvi susret u novom izdanju Svetske lige, u kojem brane titulu.

Izabranici Dejana Savića su se okupili u ponedeljak uveče i odradili trening, koji će imati i na dan utakmice.

Lepo je da se vidimo, treniramo i odigramo susret u kojem smo favoriti. Na Holandiju ipak mora da se obrati pažnja. Vodi ih njihov velikan Van der Mer, mnogo ulažu i pokušaće da na kvalifikacionom turniru u Roterdamu izbore olimpijski vizu. To neće biti lako, ali je jasno da žele napred. Mi ćemo imati sastanak, igrači će znati plan rada do Tokija. Do kraja godine nas očekuje početak priprema za Evropsko, turneja po Americi i susret sa Hrvatskom u Svetskoj ligi“, rekao je Dejan Savić.

Srpski reprezentativci očekuju pobedu u Hagu, a Sava Ranđelović kaže da sve zavisi od ‚Delfina‘.

Holandija je sve bolja, ali u ovom trenutku su iza nas. U ovoj utakmici sve zavisi od nas. Bilo bi lepo da pobedom počnemo olimpijsku reprezentativnu sezonu i nadam se da će tako da bude“, naglasio je Ranđelović.

Selektor Dejan Savić računa na sledeći sastav:Gojko Pijetlović (Oradea), Stefan Živojinović (Olimpijakos), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Barseloneta), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OSC) i Stefan Mitrović (Olimpijakos).