Savićevi delfini sutra (17.30) protiv Rusije

Vesti vaterpolo 13. jan 202014:36 > 14:46
Podeli:
Ryan Pierse, Getty Images Sport

Vaterpolisti Srbije sutra u 17.30 igraju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Rival je Rusija, po mnogima, najkvalitetniji sastav posle čete Dejana Savića.

Ipak, Rusi ne bi trebalo da budu težak zalogaj, ali je činjenica da zahtevaju pun oprez i respekt. Pogotovo jer je reč o fizički sjajno pripremljenom timu, koji ima dosta kvalitetnih pojedinaca i koji je na prošlom prvenstvu Evrope namučio Srbiju. Bilo je tada 11:9 za Orlove.

Vaterpolisti Srbije su danas odradili samo jedan trening, ali će Savić povesti momke u bazen i sutra prepodne, znači na dan utakmice. Svi su u timu svesni važnosti dobrog ulaska u takmičenje.

Rusi su nam prvi rival i za mene je to jako dobro. Očekujem da bude sve kako treba da bi se posle mirno, kroz duele sa Rumunijom i Hoandijom pripremili za mečeve odluke”, kaže golman Branislav Mitrović.

Od osamostaljenja Srbija u 19 mečeva nikada nije izgubila od Rusije. Nekada velika vaterpolo sila nema medalju sa velikog takmičenja još od 2004, kada je na Igrama u Atini osvojena bronza. Bila je to odlična ekipa.

Oni i danas imaju kvalitetne igrače, ali jednostavno uvek i nešto nedostaje. Kao da u najvažnijim momentima ne mogu da se povežu. Od nas zavisi, bitan je ulazak u utakmicu i da je dobro počnemo i posle mirno privedemo kraju”, kaže Duško Pijetlović, koji odlično poznaje ruski tim, obzirom da je do prošle godine igrao u Dinamu iz Moskve.

Za Ruse na prvenstvu neće igrati jedan od najboljih igrača Holod zbog povrede ramena. Vaterpolisti Srbije kažu da pažnja treba da se obrati na centre Lisunova i Dervijakina, zatim odličnog šutera a tu su i internacionalci Merkulov i Harkov.