Savić: Lenjo smo počeli, okrećemo se Špancima

Vesti vaterpolo 19. jan 20200:34 > 0:36
Getty Images/Matthias Hangst

Srbija je pobedom protiv Holandije obezbedila direktan plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, a nakon meča selektor Dejan Savić rekao je da se trudio da "i ovi rivali budu teški".

„Videlo se da smo ‘teški’ na početku utakmice, ali kada smo to probili i proplivali sve je došlo na svoje mesto. Dobro je da držimo taj ritam i da ga zadržimo do četvrtfinala u kome nas čeka duel sa boljim iz meča Nemačka – Španija“, ocenio je Dejan Savić nakon meča.

Na pitanje da li je činjenica da u grupi nije bilo težeg rivala dobro ili loše za Delfine, Savić se našalio:

„Trudio sam se ja da napravim da nam i ovi rivali u grupi budu teži“.

Selektor Srbije dodao je da njegov tim nije prikazao svoju najbolju igru protiv Holandije i nagovestio da u narednom meču očekuje Španiju:

„Lenjo smo počeli, nije to bila naša prava predstava. Nismo mogli dve četvrtine da pronađemo naš ritam. Okrećemo se pripremama za Španiju. Odlično se poznajemo, sjajna su ekipa i biće prava utakmica“.

Duško Pijetlović je nakon meča sa Holandijom u prvi plan stavio odbranu na kojoj srpski vaterpolisti insistiraju od početka šampionata:

„Očekivano je što smo prvi u grupi, ali nije očekivan bio početak meča. Međutim, sviđa mi se što nismo imali padove u odbrani. To osvaja prvenstvo. Zadovoljniji sam ovom utakmicom nego onim prethodnim“, kaže Pijetlović koji očekuje da rival u četvrtfinalu Srbiji bude Španija.

„Znamo se sa Špancima sto godina, biće fizički naporna utakmica, ali ako se bude gledao kvalitet mislim da je to na našoj strani. Više bi nam odgovaralo da igramo sa Mađarima da nismo u Mađarskoj. Teško je ovde igrati pred njihovom publikom, ali neće biti lako ni protiv Španaca. Ovde je kao u Beogradu“, dodao je Pijetlović.

U četvrtfinalu, za tri dana, Srbija će igrati sa boljim iz meča u kome će snage odmeriti Nemačka i Španija.