Pijetlović: Moramo i mi nekad da izgubimo

Vesti vaterpolo 22. jan 202019:47 > 19:49
VSS/Aleksandra Krupanič

Srpski vaterpolisti i selektor Dejan Savić posle eliminacije sa Evropskog prvenstva u Budimpešti saglasni su u oceni da je napravljen preveliki broj grešaka da bi se savladala Španija.

Španci su slavili protiv ‚Delfina‘ posle boljeg izvođenja peteraca 10:9 i tako prekinuli njihovu dominaciju na kontinentalnom šampionatu koja je trajala od 2012. godine.

Uspeli smo da izvučemo nerešeno, ali ne možemo uvek na peterce. Mnogo smo promašivali, mnogo je bilo šansi. Ispali smo i to je sport. Moramo i mi nekada da izgubimo. Ovo sad razigravanje niko nije bitan, teško mi je da igram“, rekao je Duško Pijetlović.

Povezano

Savić je istakao da je njegov tim sve vreme jurio rezultat i posebno bio loš kada je imao igrača više.

Očekivali smo ovakvu utakmicu, ali sa drugačijim ishodom. Mučili se, imali su visok ritam. Jurili smo rezultat. Loši sa igračem više. Čestitam Špancima i želim im sreću“, istakao je Savić.

Andrija Prlainović nije bio zadovoljan određenim sudijskim odlukama, ali je naglasio da su Španci zaslužili da prođu dalje.

Samo se nama sudi kontrafaul u poslednjem napadu. Nije bilo strpljenja, bili smo tu najslabiji. Uvek neki pas više je nedostajao. Nema sreće ovde. Zasluženo prolaze dalje“, rekao je Prlainović.

Filip Filipović je bio saglasan sa Pijetlovićem da su i porazi sastavni deo sporta.

Nije ovo tragično, dali smo sve od sebe. Odgovorili smo im na pravi način. Tu sam zadovoljan. Napad nije bio kako smo želeli. Ovo je sastavni deo sporta. Čestitam Špancima, ali i svojoj ekipi. Pokazali smo karakter. Napad ćemo rešiti, treba nam malo vremena i sve će doći na svoje mesto“, istakao je Filipović.