Ukropina za SK: Ne brinem se oko novog kluba

VK Jadran

Aleksa Ukropina, reprezentativac Crne Gore, bivši igrač Jadrana iz Herceg Novog, tokom boravka u kućnoj izolaciji, saznao je da je ostao bez kluba jer je OSC iz Budimpešte zbog finansijskih problema zaustavio sve aktivnosti.

Koronavirus je već počeo da iskazuje sa kakvim će se ekonomskim problemima suočavati klubovi u periodu koji sledi, a svi igrači su dobili zeleno svetlo kada je traženje nove sredine u pitanju. Ukropina je imao još godinu dana ugovora sa ekipom koja je držala prvo mesto u svojoj grupi Lige šampiona, koja je imala ambicije da se bori za titulu klupskog prvaka Evrope i titulu u Mađarskoj, ali…

„Ali, viša sila je viša sila. U ovom trenutku ne razmišljam o novom angažmanu. Žao mi je što je OSC bio primoran na potez koji je povukao posebno zbog toga što smo bili u situaciji da se borimo za titulu klupskog prvaka Evrope i titulu u Mađarskoj. Međutim, sada je najvažnije da se ostvari pobeda nad koronavirusom, nad globalnim zdravstvenim problemom, da se život vrati u normalne tokove, da se svi mi zajedno vratimo u bazen, a vremena za priču o ambicijama, planovima, ciljevima i novim angažmanima će biti“, naglasio je Aleksa Ukropina za Sport Klub i nastavio:

„Sada je najvažnije da pokažemo visok stepen odgovornosti, discipline. Jako je bitno da poštujemo mere koje su propisale nadležne institucije, da ostanemo kod kuće, da poštujemo izolaciju, da pomognemo da se život vrati što pre, tamo gde je bio pre nego što je koronavirus istakao znak stop“.

LEN još nije doneo odluku o nastavku Lige šampiona. Prema nezvaničnim informacijama postoji mogućnost da se organizuje finalni turnir ako to virus bude dozvolio, a na osnovu stanja na tabeli u trenutku prekida. U tom slučaju, Jadran iz Herceg Novog bi sigurno bio učesnik F8 elitnog takmičenja, a pitanje je da li bi OSC učestvovao, iako je u svoj grupi bio prvi na tabeli.

Istovremeno, čeka se novi termin za odigravanje kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre koji je bio planiran za mart, pa je pomeren za maj, a sada će najverovatnije biti pomeren za mesec januar.“

„Trenutno ne razmišljam o novom angažmanu, voleo bih što pre da se vratim u bazen, a zaista ne znam kakva bi bila odluka čelnika OSC iz Budimpešte ako se donese odluka da se igra finalni turnir. Kao i svi momci iz državnog tima, jedva čeka kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, sa nadam da ćemo uspeti da napravimo završni korak i realizujemo projekat koji smo počeli pre četiri godine, a to je plasman na Igre u Japanu“, naglasio je Ukropina i nastavio:

„Cilj projekta je pored plasmana na Olimpijske igre, bio stvaranje generacije koja je kadra da u kontinuitetu učestvuje na velikim takmičenjima, te da bude konkurenta za osvajanje medalja, zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu. Mislim da je svima koji prate vaterpolo jasno da Crna Gora ima svetlu budućnost, ali pre priče o pomenutoj budućnosti, prioritet je da ostvarimo finalni cilj projekta, a to je mesto na Olimpijskim igrama u Japanu“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Ukropina je nastavio sa izlaganjem:

„Jako je bitno da čelnici FINA odluku o kvalifikacionom turnir za Olimpijske igre donesu bez žurbe. Neophodno je vremena da se posle duge izolacije vratimo u takmičarski ritam i formu. Voleo bih da je informacija o održavanju turnira u januaru tačna, jer bi to tada koronavirus bio naša prošlost, a siguran sam da bi bili u željenoj formi, formi koja je neophodna da u konkurenciji 12 veoma kvalitetnih selekcija stignemo do medalje i mesta na Olimpijskim igrama. Tokio je bio i ostao san, koji ćemo siguran sam pretvoriti u javu“.