Radanović za SK: Borićemo se za regionalni tron

Vesti vaterpolo 11. jul 202018:21 > 18:22
SK

Vaterpolisti Jadrana u kompletnom sastavu, dobrom raspoloženju i u veoma dobroj formi čekaju finalni turnir Regionalne lige koji počinje u utorak 14. jula.

Domaćin je Jug iz Dubrovnika koji je osvojio prvo mesto na kraju ligaškog dela takmičenja, a polufinalu parovi su Jug i Jadran iz Splita, odnosno Mladost iz Zagreb koja brani trofej i Jadran iz Herceg Novog.

Od momenta prekida sezone pa do finalnog turnira koji se bliži, mnogo toga se promenilo. Vladan Spaić je potpisao za Marsej, Marino Čagalj za Špandau, Vlado Popadić za francuski Pa d’Eks, a Petar Mijušković za francuski Sete. Svi pomenuti igrači će biti u sastavu Jadrana u Dubrovniku, a stigao je i Kanstanin Averka.

Favoriti na papiru su Jug koji je domaćin finalnog turnira i Mladost iz Zagreba koja brani tron. Počeli smo da radimo čim smo dobili zeleno svetlo od nadležnih institucija, ali objektivno nismo na nivou na kojem smo bili u trenutku prekida sezone. Podsećanja radi, borili smo se za mesto na finalnom turniru Lige šampiona, sa realnim izgledima da napravimo podvig”, naglasio je za Sport Klub Petar Radanović, trener Jadrana i nastavio:

Atmosfera u timu je zaista na izuzetno visokom nivou, a podatak da su svi igrači koji su u međuvremenu pronašli inostrane angažmane insistirali da budu u sastavu tima na finalnom turniru, samo dokazuje da priče o pozitivnoj energiji i porodičnoj atmosferi, nisu priče, nego realnost, ili ti realna slika stanja u klubu”.

Jadran će u polufinalu igrati protiv Mladosti iz Zagreba, koja je favorit na papiru, a ujedno je i u blagoj prednosti jer imao nekoliko takmičarskih mečeva iza sebe, s obzirom da je šampionat Hrvatske nastavljen.

Ponavljam, Mladost je favorit u duelu koji sledi, ali će morati u bazenu da nas ubedi da je bolja, a verujem kao i svi u timu da to neće biti ni malo lako, naprotiv. Spremni smo da se borimo za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Nije problem da prepustimo ulogu favorita ekipa Jug i Dubrovnika, ali u Dubrovnik putujemo odlučni u nameri da se do poslednjeg daha borimo za regionalni tron. Da li je to realno ili nije, saznaćemo za nekoliko dana, ali sigurno nikome nećemo priznati da je bolji dok nas u to ne ubedi na terenu”, poručio je Petar Radanović.

Istovremeno, posle finalnog turnira Regionalne lige biće doneta odluka o tome da li će pomenuto takmičenje koje je od velikog značaja za Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku biti nastavljeno i u kom formatu, a istovremeno se vodi borba u cilju zatvaranja finansijske konstrukcije, kako bi Jadran i naredne sezone bio učesnik Lige šampiona.

Sada smo fokusirani na finalni turnir koji sledi i borbu za regionalni tron, ali je jasno da pomno pratimo situaciju kada je sudbina Regionalne lige u pitanju, kao i naše ponovno učešće u elitnom takmičenju. Čelnici LEN-a su pokazali visok stepen razumevanja. Pomerili su rok za donošenje odluke kako bi omogućili šampionu Crne Gore da bude učesnik Lige šampiona. Vodimo borbu i na tom frontu, svi bi iz dubine duše voleli da igramo ponovo u elitnom društvu, a kao i svi u klubu, verujem da će naš san, ali i san svih ljubitelja vaterpola u Crnoj Gori postati java”, naglasio je Petar Radanović.