Vaterpolo transfer bomba: Rašović pojačao Radnički

Vesti vaterpolo 14. avg 202016:12 > 16:17
Foto: SPD Radnički Kragujevac

Član Vaterpolo kluba Radnički iz Kragujevca postao je srpski reprezentativac Strahinja Rašović, najbolji strelac nacionalnog tima sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva i najefikasniji igrač mađarske lige.

Strahinja Rašović (28) se u srpski vaterpolo vraća posle pet sezona provedenih u timovima iz samog evropskog vrha. U Šumadiju je stigao iz mađarskog Egera kao najbolji strelac trenutno najjače nacionalne lige. Na 15 ovosezonskih utakmica postigao je 43 gola. Tokom trogodišnjeg boravka u Egeru odigrao je 120 mečeva i upisao 263 pogotka.

Povezano

Izuzetno smo zadovoljni što je Strahinja odlučio da nastavi karijeru kod nas, radi se o vanserijskom igraču i iznad svega izuzetnoj osobi. Dugo smo radili na ovome, ali smo se brzo dogovorili. Strahinja je igrao u ozbiljnim takmičenjima, nadmetao se u Ligi šampiona sedam-osam godina zaredom i za nas je velika čast što je pristao da dođe ovde, iako su finansijski uslovi daleko od onoga koliko vredi i koliko je imao u ponudi. On je prepoznao naš projekat, na kom svi u sportskom sektoru SPD Radnički zajedno radimo, najviše sa sportskim direktorom Društva, Dušanom Vulovićem„, rekao je Jugoslav Vasović, direktor VK Radnički.

Rašović je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Kragujevčanima.

Prevagnulo je moje viđenje celokupne situacije, dugo sam razmišljao i jednostavno video sebe u Radničkom pri povratku u Srbiju. Ne bih nikoga da ističem, ali rad sa trenerom Urošem Stevanovićem je jako kvalitetan. Na taj način rada sam navikao još tokom saradnje sa Dejanom Savićem. To je rad koji izbacuje vrhunske sportiste i svi ovi momci u klubu izuzetno kvalitetno treniraju, u šta sam se uverio prošle sezone kada smo se sastali u Kupu Evrope. Dosta su mladi, a opet izuzetno potkovani, dobro igraju i fizički su spremni. Na treninzima sam video dosta individualnog i kvalitetnog rada i mislim da će me igranje u Kragujevcu održati u formi i konkurenciji za Olimpijske igre„, rekao je Strahinja Rašović i istakao da su prvi utisci u klubu izuzetno pozitivni.

Dušan Vulović, sportski direktor SPD Radnički, podvukao je da je dolazak Rašovića veliki korak unapred za celokupno Sportsko privredno društvo, koje pored vaterpolo tima uključuje i košarkaški, odbojkaški i rukometni.

Izuzetno sam zadovoljan što će jedan ovakav igrač predstavljati Radnički. Sigurno da su nas problemi sa epidemijom sve zadesili u nezgodnom trenutku, i da je poput ostalih naših ekipa i vaterpolo tim dosta izgubio prošle sezone, s obzirom na to da mu je uskraćena mogućnost da se bori za titulu šampiona zemlje za koju je bio jedan od glavnih pretendenata. Međutim, trudićemo se i dalje da omogućimo igračima sve potrebne uslove i nadamo se da ćemo se što pre vratiti normalnim aktivnostima i borbi za trofeje„, zaključio je Dušan Vulović.

Foto: SPD Radnički Kragujevac

Strahinja Rašović (28) je ponikao u VK Beograd, 2010. Je prešao u redove Crvene zvezde sa kojom je ostvario najveći uspeh u klupskoj karijeri, osvajanjem Lige šampiona i Superkupa Evrope, 2013. godine. Posle dve duple krune sa Zvezdom, 2015. godine preselio se u redove španske Barselonete sa kojom je takođe po dva puta osvajao Prvenstvo i Kup, pre nego što je 2017. godine pojačao Eger. 

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 78 utakmica i postigao 131 gol. Osvojio je zlatne medalje u Svetskom kupu (2014) Svetskoj ligi (2016. i 2019), Univerzitetskim igrama (2017) i Mediteranskim igrama (2018). Sa 16 golova bio je najbolji strelac reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2019. godine i ujedno četvrti na celom šampionatu.

Kragujevčani polako privode kraju sklapanje tima za sledeću sezonu. Ranije su već stigli Marko Radulović, Miloš Miličić i Nikita Krug, a ugovore su produžili Lazar Dobožanov, Stefan Todorovski, Nikola Lukić, Nebojša Toholj, Filip Janković, Nemanja Stanojević, Luka Pljevančić, Stefan Branković, Uglješa Panić, Jovan Tanasijević i Nikola Stanković.

Vaterpolo Super lige trebalo bi da startuje 26. septembra.